10.8 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

La remodelació de l’avinguda d’Alfons XIII permetrà reduir el trànsit i adaptar la zona a l’ús preferent dels vianants 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va presentar aquest dimecres a la tarda davant veïns, veïnes i entitats el projecte de reurbanització de l’avinguda d’Alfons XIII en el tram comprès des de la cruïlla amb el carrer del Bogatell, al barri d’Artigues, i la cruïlla amb el carrer de Juan Valera, situat entre La Salut i Llefià.  

L’actuació preveu la reducció de quatre a dos els carrils de circulació rodada, un per cada sentit, fet que permetrà ampliar la superfície de les voreres del carrer (que augmentaran la seva amplada fins als cinc metres) i la incorporació de dos carrils bici segregats de la calçada i les voreres, amb una amplada d’1,2 metres. El projecte també inclou la plantació de més de 200 arbres, la introducció de prop de 2.000 m² de parterres amb vegetació, la millora i adequació de l’enllumenat públic i la instal·lació de nou mobiliari urbà per fomentar l’ús públic de l’espai.   

La transformació de l’avinguda d’Alfons XIII es fa amb la voluntat d’adaptar la zona a l’ús preferent dels vianants i de donar a les persones més protagonisme en aquesta via, una de les principals artèries de la ciutat. En aquest sentit, s’ha previst també la introducció de set nous passos de vianants amb semàfor i la millora del transport públic amb la instal·lació de dues noves parades dobles d’autobús. A més, la introducció dels carrils bici permetrà ampliar la xarxa pedalable de la ciutat i unir-la amb la de Barcelona a través de Sant Adrià de Besòs. Aquestes actuacions es complementaran amb la millora del clavegueram i del drenatge de la via amb la instal·lació de 65 nous embornals, fet que afavorirà el manteniment del bon estat de l’avinguda.  

La reurbanització de l’avinguda Alfons XIII comprèn una àrea d’actuació de 2,4 hectàrees i compta amb un pressupost de 4.000.000 € amb IVA, més 1.4 milions de les millores de les infraestructures de drenatge. Part d’aquest pressupost és finançat amb els fons Next Generation EU. Les obres tindran una durada aproximada de 10 mesos i està previst que comencin el mes de gener de l’any 2024. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va assegurar durant la presentació que “la remodelació de l’avinguda Alfons XIII és una prioritat del nostre govern que es farà realitat durant l’any 2024”. “Volem que aquesta zona de la ciutat estigui a l’altura del que mereixen els seus veïns, amb una avinguda amb vegetació, mobiliari urbà que afavoreixi l’ús de l’espai públic per part de la ciutadania, menys trànsit i més seguretat i mobilitat per als vianants”, va explicar l’alcalde.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles