21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament aposta per impulsar la plataforma Badalona Participa per ampliar la participació ciutadana en la presa de decisions

La regidora de l’Àrea de Joventut, Coordinació Territorial i Participació Ciutadana, Andrea Zapata, ha explicat aquest dimarts al matí davant representants d’entitats veïnals les diverses funcionalitats i com executar-les de la plataforma Badalona Participa, una eina que l’Ajuntament vol consolidar per ampliar la participació dels veïns i veïnes de la ciutat en la presa de decisions. Concretament, es busca millorar el coneixement de l’eina per part de la ciutadania per aconseguir fer créixer la comunitat d’usuaris, que els processos que es desenvolupin siguin més representatius i que els mateixos ciutadans desenvolupin noves iniciatives que puguin influir en la ciutat.  

Els ciutadans que estiguin interessats a formar part de la comunitat i aportar la seva visió en qualsevol dels processos que es puguin desenvolupar, poden accedir a la plataforma a través dels següents enllaços:  

badalona.cat/participa   

participa.badalona.cat 

Durant la presentació, la regidora Andrea Zapata ha remarcat que “impulsar la plataforma Badalona Participa és fruit d’una feina transversal, per això els diferents departaments de l’Ajuntament hem treballat en els darrers mesos per coordinar-nos i poder aprofitar totes les funcionalitats que ens ofereix aquesta eina”. “Enfortir la plataforma requereix implicació, consensos i voluntat política i, en aquest sentit, des del Govern municipal demanem a la ciutadania que faci seu aquest canal participatiu per poder vertebrar la Badalona del futur a través de la cooperació i la intel·ligència col·lectiva”, ha afegit la regidora. 

Lliure, segura i democràtica 

Badalona Participa és una plataforma digital de participació ciutadana amb tecnologia lliure i segura que compleix totes les garanties democràtiques i que permet desplegar tota mena d’iniciatives per a millorar i enfortir la relació de l’administració i els ciutadans. La plataforma sorgeix d’una iniciativa promoguda per la Diputació de Barcelona per als 311 municipis de la província i que l’Ajuntament de Badalona ha adaptat a les necessitats de la ciutat. La tecnologia que utilitza aquesta eina ja ha estat emprada arreu del món per institucions com la Comissió Europea o els ajuntaments de Nova York, Barcelona i Helsinki, per exemple.  

A través de la plataforma es poden impulsar processos participatius, enquestes i consultes de tota classe de temes; crear òrgans de participació col·legiats; o impulsar iniciatives ciutadanes, entre altres coses. Mitjançant la mateixa eina, aquestes funcionalitats es poden planificar estratègicament, gestionar de manera senzilla i seguir i valorar constantment, fet que afavoreix la transparència i la millora del govern obert.  

Primers processos oberts  

Durant els darrers mesos s’han dut a terme diversos processos per donar a conèixer el bon funcionament de la plataforma i provar les diferents funcionalitats de les quals disposa. El primer procés participatiu posat en marxa va ser la constitució del nou Consell de Ciutat de Badalona, l’octubre de 2022. Aquest procés va consistir en una sèrie de trobades presencials i debats en línia promogudes en el marc de la campanya ‘Repensem Badalona’. Posteriorment, des del novembre de 2022, s’han  impulsat tres processos participatius de perfil molt divers: en l’àmbit intern de l’Ajuntament, la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), i obert a tota la ciutadania de Badalona, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Badalona. Horitzó 2030 i la votació per a escollir el nom d’una plaça. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles