25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Badalona permet des d’aquest dilluns 20 de març l’accés d’animals de companyia en els edificis administratius municipals 

Des d’aquest dilluns 20 de març, l’Ajuntament de Badalona permet l’accés d’animals de companyia en els edificis administratius municipals. Aquesta mesura s’emmarca en la iniciativa ‘Som Pet Friendly’, amb la qual es vol normalitzar la presència de les mascotes de les persones en entorns on fins ara estaven restringides.  

En aquest sentit, l’Ajuntament també ha posat en marxa una campanya per a crear una xarxa d’establiments i comerços de la ciutat en els quals està permesa l’entrada dels animals de companyia. Els locals que vulguin adherir-se a la iniciativa hauran de sol·licitar-ho al consistori i rebran un segell Pet Friendly acreditatiu que podran posar a la vista en els seus negocis per identificar-se. Per tal de poder ostentar aquest segell, els interessats han de fer una petició  enviant un correu a badalonapetfriendly@badalona.cat indicant el nom comercial del local, l’adreça, el nom fiscal, el titular, les dades de contacte i la seva activitat econòmica.  

Tant per a les dependències administratives municipals com per als establiments adherits a la xarxa, s’han establert una sèrie de requisits per poder accedir amb els animals de companyia: 

Gossos: 

– Hauran de disposar de xip identificatiu i estar censats 

– Hauran d’anar lligats i amb morrió en aquells casos exigits per la normativa d’aplicació així com en aquells casos en què la seva naturalesa i característiques ho aconsellin. 

– Han de presentar condicions adequades d’higiene 

– Han de presentar un comportament adequat. 

Gats i fures: 

– Podran accedir amb transportí o motxilla que permeti el seu control pel seu propietari en tot moment, això és, amb un mitjà prou segur i tancat per tal que no s’escapin. 

Limitacions: 

– Es podrà limitar l’accés d’animals domèstics per aglomeracions o per seguretat de les persones o els mateixos animals. 

– No es podrà subministrar als animals aliments i/o begudes a l’interior de les instal·lacions municipals. 

 – Els animals no hauran de tenir accés a productes químics i/o biocides que poguessin ocasionar-los danys per contacte i/o ingesta. 

 – El propietari de l’animal serà sempre el responsable de qualsevol desperfecte o brutícia causada.  

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, han presentat aquest dilluns al matí la nova mesura i la campanya per a crear una xarxa d’establiments i comerços de la ciutat Pet Friendly davant de l’edifici municipal El Viver, on han enganxat un cartell indicant que ja està permesa l’entrada a l’interior amb un animal de companyia. 

La regidora Trenado ha indicat que l’impuls de la iniciativa de la xarxa de comerços i el fet de permetre l’entrada d’animals en els edificis administratius municipals “és un gran pas en l’àmbit del benestar animal i ens equipara als municipis del nostre entorn”. Trenado ha explicat que “en els darrers anys les famílies han canviat i els nostres animals són considerats en molts casos com un membre més del nucli familiar, per això és important que adaptem la legislació i els nostres costums en el mateix sentit que evoluciona la nostra societat”. “Animo a tots els establiments a sumar-se a aquesta campanya i d’aquesta manera demostrar que Badalona és una ciutat amable i que cuida els animals”, ha afegit la regidora.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles