21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

La 6a edició de la MOBILONA, la diada de l’educació viària a Badalona, se celebra el 22 de març 

El dimecres 22 de març tindrà lloc la 6a edició de la Mobilona, la diada de l’educació viària de Badalona. En aquesta nova edició, que es fa a la zona esportiva de Can Cabanyes, partiparan 270 nens i nenes, de 3r de primària, de vuit centres: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, Rafael Alberti i Turó d’en Caritg. 

El nom d’aquesta diada, Mobilona, uneix l’inici i final de les paraules Mobilitat i Badalona. La Mobilona va néixer amb l’objectiu d’afavorir l’adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d’una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén contribuir també al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.  

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) i està vinculada a les que desenvolupa l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s’articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics fets pels centres educatius a través del Grup de Treball de Camins i Entorns Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic. 

A la Mobilona 2023 nenes i nens participen en diferents tallers i jocs promoguts per les entitats  que formen part de la CPSEVB. L’activitat comptarà amb les músiques de Paula y Javier D’Angelo i s’escoltarà i ballarà la cançó del Camí Amic, creada especialment  i vinculada als objectius del projecte de Camins escolars. 

La 6a edició de la Mobilona està organitzada pels vuit centres que hi participen, per les entitats que han organitzat els tallers, per l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d’Educació, amb la col·laboració del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Badalona.  

A la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i a la Mobilona hi participen aquestes entitats, empreses, centres, serveis i institucions: Associació per al desenvolupament de l’educació viària a Catalunya (ADEVIC); Direxis TUSGSAL, Escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, Rafael Alberti i Turó d’en Caritg; Grup de Treball de materials didàctics d’educació viària (PFZ) del CRP de la Generalitat de Catalunya, Institut Guttmann, RACC, Servei Català de Trànsit (SCT GC), Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM GC) i Ambulàncies La Pau SCCL, Som Mobilitat, Sport Ciclista Bétulo, STOP Accidentes; TRAM, Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; Departament de Mobilitat, Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana i Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles