12.7 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

El documental ‘En trànsit’, produït per Badalona Comunicació, obrirà la primera edició del festival internacional ‘Persona. Festival Internacional de Cinema i Drets Humans’

El documental ‘En trànsit’, produït per Badalona Comunicació, serà la primera pel·lícula que es veurà a la Sessió Inaugural del ‘Persona. Festival Internacional de Cinema i Drets Humans’, que se celebrarà a Molins de Rei del 27 de març a l’1 d’abril. Aquest festival celebra enguany la seva primera edició i agafa el relleu de la Mostra de Cinema i Drets Humans que s’ha fet fins ara també a aquesta ciutat del Baix Llobregat.

Els organitzadors del festival ‘Persona’ han triat el documental ‘En trànsit’ per obrir la Sessió Inaugural perquè «es tracta d’una producció catalana de qualitat que posa en valor el cinema de proximitat», i perquè s’ajusta perfectament als temes que són l’eix central del festival: la defensa dels Drets Humans i els drets dels migrants i refugiats.

El festival ‘Persona’ està organitzat pel Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) i l’Ajuntament de Molins de Rei. Les projeccions tindran lloc al Foment Cultural i Artístic d’aquesta localitat i s’hi podran veure llargmetratges de divesos països del món.

Un documental colpidor que explica la realitat dels assentaments

La pel·lícula documental ‘En trànsit’ mostra la duresa de la realitat de les persones que malviuen en naus industrials a la recerca d’un món millor. L’incendi del 9 de desembre de 2020 en una nau de Badalona va evidenciar les condicions de precarietat en què malviuen desenes de persones en grans ciutats del primer món. A conseqüència de les flames van perdre la vida 5 persones i més d’una trentena en van resultar ferides. La del barri del Gorg de Badalona no és l’única nau de Catalunya reconvertida en llar per a persones, majoritàriament, en situació irregular. Algunes d’aquestes persones porten al país més de 10 anys.

‘En transit’ és una pel·lícula documental produïda per Badalona Comunicació que s’endinsa en la realitat dels assentaments amb la voluntat de conèixer les persones que hi viuen, com s’hi estan, què les ha portat fins a allà i quins són els seus anhels.

El documental, dirigit per Ferran Grao i Núria Rodríguez, amb la producció executiva de Josep Viñeta Balsells, mostra com residents de les naus, supervivents de l’incendi, bombers, educadors socials, sociòlegs i juristes parlen de la complexa realitat d’aquests locals i de quin és el marc legal que regula la política migratòria actual.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles