19.5 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona i Drets Socials impulsen un projecte pilot d’inclusió residencial als barris de Sant Roc i Artigues 

L’Ajuntament de Badalona i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per desplegar un projecte pilot d’acció comunitària en inclusió residencial als barris de Sant Roc i Artigues. Ho han oficialitzat avui l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro i el conseller Carles Campuzano en el decurs de la visita que ha efectuat aquest migdia a Badalona. 

Els objectius d’aquest projecte són: facilitar l’organització dels propietaris i els llogaters de les finques, de cara a garantir-ne el seu bon ús i manteniment; millorar les relacions de convivència; desenvolupar pautes de gestió veïnal dels béns comuns i l’espai públic, i detectar les situacions d’exclusió residencial severa que puguin comportar una atenció social específica.  

El programa neix amb la voluntat d’estendre’s a altres barris de Catalunya que presentin condicions de segregació urbana, concentració de necessitats socials i vulnerabilitat residencial.   

El projecte tindrà una durada de 2023 a 2025, amb possibilitat de pròrroga, i el Departament de Drets Socials el finançarà amb 120.000 euros anuals, que es destinaran a cobrir les necessitats de personal i a serveis jurídics.  

Entre els mesos de gener i març de 2023, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, d’una banda, i l’Ajuntament de Badalona, de l’altra, desplegaran metodològicament aquest projecte pilot, en detallaran les necessitats professionals i econòmiques, i establiran la fórmula jurídica de la col·laboració entre ambdues administracions, que prioritàriament prendrà la figura de conveni. L’objectiu és iniciar-lo enguany.  

Aquest projecte és hereu de la tasca desenvolupada pel Consorci Badalona Sud (CBS), organisme que es va acordar dissoldre el passat mes d’abril. A partir d’aquesta decisió consensuada,  l’Ajuntament de Badalona va assumir tots els serveis objecte del CBS, dins de l’àmbit de les seves competències municipals. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha assenyalat que: “Amb aquest acord disposarem d’una implicació real de la Generalitat de Catalunya per posar les eines i recursos necessaris per tirar endavant projectes de mediació i convivència als barris de Sant Roc i Artigues. Feia temps que aquesta zona de la ciutat necessitava aquests recursos per poder millorar la qualitat de vida dels seus veïns”. 

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano ha destacat que: “El projecte organitzarà comunitats de veïns perquè siguin els mateixos veïns i veïnes qui intervinguin en la millora dels espais comuns i de les relacions de convivència. Alhora, ha de permetre detectar necessitats socials que puguin ser ateses pels dispositius d’inclusió social. Compartim amb Badalona i el seu Ajuntament el repte de fer un país més just i més pròsper, i també la necessitat que les administracions treballem plegades. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles