15 C
Badalona
sábado, mayo 18, 2024
spot_img

Marató de donació de sang, nadales, contes i visita de la patgessa reial per celebrar el 90è Nadal de l’Hospital Municipal

Sota el lema «Aquest Nadal celebrem 90 anys d’amistat», la sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona (HMB) acollirà aquest dijous 22 de desembre, de 9 del matí a 8 del vespre, una nova marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i Badalona Serveis Assistencials (BSA). Per participar-hi cal reservar cita a través de la web www.donarsang.gencat.cat, tot i que si queden places disponibles es podrà fer la donació sense aquest registre previ.  

Durant la tarda, a més, el Jardí de Ca l’Amigó serà escenari de dues activitats intergeneracionals obertes a tothom: la Unió de Corals de la Gent Gran de Badalona i Sant Adrià oferirà una cantada de nadales a les 16.30 hores, i una rondallaire de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona llegirà el conte «Els Reis d’Orient i el misteri del camell perdut» a les 17 hores.  

A continuació es penjaran de l’arbre de Nadal de BSA desitjos confeccionats per nens i nenes a les biblioteques, i les persones reunides a la plaça tindran l’oportunitat de formular-ne el seus. L’arbre, al voltant del qual s’estan aplegant desitjos de ciutadania, entitats i professionals, es pot contemplar il·luminat tots els vespres durant les festes.  

L’acte, organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, comptarà amb la presència de la 4a tinenta d’alcaldia, regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut i vicepresidenta del Consell d’Administració de BSA, Teresa González. 


Finalment, dimarts 3 de gener, de 17 a 19 hores, al mateix jardí la canalla podrà lliurar personalment a una patgessa reial les cartes adreçades a Ses Majestats els Reis d’Orient. La tradicional recepció anirà acompanyada d’una xocolatada amb melindros. 

Al Nadal, un 20% menys de donacions 

La marató de donació de sang d’aquest dijous és la segona que s’organitza en el marc de la commemoració del 90 aniversari de l’HMB. La primera, al juliol, va tenir molt bona acollida. Durant el desembre les donacions baixen al voltant d’un 20% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, i és per això que el BST i BSA impulsen aquesta nova jornada solidària. Actualment hi ha reserves de sang per a 6 dies, quan seria òptim tenir-ne per a 8. 

Pot donar sang qualsevol persona amb bona salut que compleixi aquestes condicions: tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Les persones que acaben de passar la COVID han d’esperar 14 dies des de la finalització dels símptomes fer la donació. 

A Catalunya cada dia es necessiten 1.000 donacions per donar resposta a les necessitats dels malalts. Des del Banc de Sang i Teixits conviden tothom a fer aquest Nadal el millor regal d’amic invisible: anar a donar sang. 

“Fem gran l’Hospital”  

L’Hospital Municipal de Badalona, un centre que forma part de la història de generacions de badalonins i badalonines, es va inaugurar el diumenge 17 de gener de 1932. Per commemorar les nou dècades d’activitat ininterrompuda, i com a preàmbul a les obres d’ampliació i reforma del centre, des de la primavera s’estan duent un seguit d’activitats adreçades a diferents públics sota el lema “Fem Gran l’Hospital”. El centre va ser la primera llavor de BSA, organització pública sanitària i social que actualment suma 16 centres i uns 1.400 professionals. 

Per fer créixer simbòlicament els desitjos recollits aquests dies al voltant de l’arbre de Nadal, se’n dipositarà una selecció dins de la primera pedra de les obres, que es preveu que comencin al 2024 i que comportarà sumar dues plantes a un segment de l’edifici. Un creixement que farà que tot l’hospital passi a tenir quatre plantes.  

Un dels objectius de la celebració de l’aniversari de l’HMB és reafirmar, mitjançant la col·laboració amb altres entitats, l’aposta de BSA per seguir sent una peça de l’engranatge del teixit associatiu de la ciutat. La participació de l’organització en la Festa del Badiu i les activitats d’aquest dijous són un exemple d’aquest esperit de col·laboració. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles