14.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

La consellera de Cultura, l’alcaldessa de Sant Adrià Besòs i l’alcalde de Badalona visiten l’espai de les Tres Xemeneies, on s’ubicarà el ‘hub’ audiovisual 

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat avui l’espai de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, on s’ubicarà el Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc, acompanyada de l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, i de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. Ha estat una reunió tècnica sobre el terreny per continuar avançant en la construcció d’aquest projecte, un dels més rellevants i transformadors de la pròxima dècada a Catalunya, tal com va afirmar el president Aragonés a la presentació del hub, el passat setembre. 

El Hub Digital, de l’Audiovisual i del Videojoc és un projecte de país, una infraestructura clau per al sector digital i audiovisual, que té com a objectiu esdevenir centre referent a escala mundial en producció, recerca, capacitació i especialització professional i de serveis per als sectors digital, audiovisual i de continguts digitals.  

La consellera Garriga ja es va reunir el passat febrer amb representants dels dos municipis per treballar de forma coordinada i cooperativa aquest projecte, que estan avançant els respectius equips de les institucions i que també significarà l’activació econòmica del territori i un impacte positiu pels veïns i veïnes del Besòs. Per aquest motiu, en el marc dels treballs tècnics que s’estan fent, la consellera Garriga ha volgut fer avui una visita al territori, conèixer de primera mà els espais dels futurs equipaments i fer seguiment del projecte sobre el terreny. 

Aquesta setmana, el Departament de Cultura s’ha reunit amb entitats i associacions veïnals de Sant Adrià de Besòs i de Badalona per explicar el projecte Catalunya Media City (CMC), resoldre dubtes i escoltar les aportacions dels veïns i es portaran a terme més reunions en els pròxims mesos. 

El Catalunya Media City s’ubicarà als peus de l’edifici de Les Tres Xemeneies i serà un dels projectes del Pla Director Urbanístic de la zona. Es tracta d’un projecte públicoprivat, que conjuga una gran inversió per part de les administracions públiques i del sector audiovisual i del videojoc, amb empreses que ja s’han mostrat interessades per la iniciativa. De fet, més de 80 empreses, agents sectorials i institucions acadèmiques, entre altres, ja han manifestat el seu interès a través de cartes d’adhesió al projecte. 

El CMC comptarà amb la tecnologia més avançada: platós d’última generació i sales de testeig d’UX; espais per a creació de continguts interactius (VR/XR); laboratoris de projectes d’intel·ligència artificial; 5G i robòtica; estudis de sonorització i enregistrament de podcasts; Data Center amb alta connectivitat per a producció i edició remota, entre altres. Aquest centre atraurà empreses vinculades als sectors audiovisuals i del videojoc i del digital, des de proveïdors, productores, desenvolupadors, i molts altres integrants de la cadena de producció.  

Així, el CMC no només requerirà professionals formats en tota la cadena de producció de l’audiovisual i del videojoc i dels serveis associats, sinó que també en formarà. La formació professional i universitària hi tindran un rol del tot rellevant. 

El Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc en general, i l’equipament del Catalunya Media City en concret, seran unes infraestructures obertes a la ciutadania i en diàleg amb el seu entorn. El projecte del Besòs, conjuntament amb el Parc Audiovisual de Terrassa, faran de Catalunya un país de referència en l’àmbit de les indústries culturals relacionades amb el digital, l’audiovisual, el videojoc. 

A la visita d’avui hi ha participat també la regidora de Cultura i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Anna Maria Lara, i una àmplia representació del Departament de Cultura: el secretari general Jordi Foz; la directora general d’Innovació i Cultura Digital, Marisol López; el director de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial de l’ICEC, Edgar Garcia; i el responsable de Plans i Programes de Cultura Digital, Dani Gimeno, entre d’altres. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles