22.6 C
Badalona
martes, mayo 28, 2024
spot_img

Badalona celebra diumenge 27 de febrer al Teatre Margarida Xirgu el Dia d’Andalusia 

El Teatre Margarida Xirgu de Badalona (carrer de Francesc Layret, 41) acollirà diumenge 27 de febrer, a les 19 hores, l’acte institucional de commemoració del Dia d’Andalusia amb l’actuació de la cantant, compositora i cantaora de flamenc María Teresa Martín Cadierno, coneguda com a Mayte Martín, acompanyada dels guitarristes Paco Cruzado i José Tomàs. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de l’Àmbit de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara. 

Prèviament, a les 18.15 hores, es farà la hissada de la bandera andalusa a la plaça de la Vila. 

Mayte Martín és cantaora de flamenc, compositora i cantant de boleros. Nascuda a Barcelona l’any 1965 va gravar el seu primer disc l’any 1994 on va alternar el flamenc tradicional amb temes propis.  És una de les cantaores amb més prestigi del panorama actual del flamenc. Posseeix l’aval del reconeixement dels crítics i diversos premis com la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes que va rebre l’any 2021 i que concedeix el Ministerio de Cultura y Deporte. Des dels seus primers treballs Mayte Martín és considerada, per la seva estètica artística i el seu discurs, pionera i puntal del denominat “flamenc català” i referent important de la nova fornada de joves flamencs. 

El Dia d’Andalusia es celebra cada 28 de febrer per rememorar el referèndum de l’any 1980 que va donar autonomia plena a la comunitat andalusa.  

Recordem que l’entrada, com cada any, és gratuïta. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles