8.2 C
Badalona
martes, diciembre 7, 2021
spot_img

Badalona commemora aquest dijous 25 de novembre el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un acte de ciutat

Badalona se suma aquest dijous 25 de novembre a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb la celebració d’un acte de ciutat que tindrà lloc a la plaça de la Vila de Badalona a les 17.30 hores.  

L’acte comptarà amb la presència de representants de tots els grups municipals, que llegiran un manifest unitari. Abans de la lectura, es guardarà un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la violència masclista. L’acte es tancarà amb una actuació a càrrec de la Federació de Dones de Badalona. 

La 2a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha animat a la ciutadania a participar en l’acte i ha explicat que “des de  les institucions hem de treballar per conscienciar sobre la importància d’erradicar el masclisme de la nostra societat i afrontar les reformes necessàries per posar fi a la violència que sistemàticament pateixen les dones”.  

Activitats prèvies 

Durant la darrera setmana, en el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament ha fet diverses activitats de sensibilització sobre el tema. Els dies 14 i 23 de novembre es van celebrar dues trobades informatives i de consulta amb professionals i experts en feminismes i drets de les dones on es van resoldre qüestions relacionades amb el dret civil i familiar i situacions de violències en la llar i també sobre el dret sanitari i laboral i les discriminacions que pateixen les dones a la seva feina i en el circuit de salut.  

També amb motiu del 25N, el passat divendres 19 va tenir lloc al Museu de Badalona una xerrada col·loqui on es va parlar sobre el que significa ser una dona refugiada i sobreviure a situacions d’adversitat i sobre les dificultats que es troben les dones que migren. 

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,591SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles