13.9 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

El Servei de Farmàcia de BSA s’hi suma al Dia de l’Adherència de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria

El Servei de Farmàcia de BSA promou el Dia de l’adherència i la informació dels medicaments de la SEFH participant de la iniciativa que consta amb la col·laboració de més de 120 hospitals a l’Estat espanyol, sota el lema “Comunicación y Adherencia: Haciendo Fácil lo Difícil”. Recordar als pacients la importància de seguir les pautes del tractament i fer un acompanyament al pacient en la seva patologia és el punt de partida i l’objectiu del Servei de Farmàcia de BSA.

A més a més, durant la setmana del 15 de novembre es passarà una enquesta als pacients sobre l’adherència, per tal de valorar la percepció del pacient sobre l’atenció i possibles dificultats viscudes amb la pandèmia COVID-19, malgrat l’alt percentatge d’adherència -que permet un bon control de la malaltia- dels més de 1.500 usuaris del Servei de Farmàcia hospitalària de BSA.

És per aquest motiu, que la campanya de sensibilització d’enguany cobra encara més importància. BSA s’hi suma a la sensibilització per tal “d’ajudar els pacients a seguir correctament els tractaments perquè està comprovat que amb la informació adequada és possible millorar el control de la malaltia i prevenir efectes secundaris o tractar-los de manera eficaç en cas de que apareguin. «Si els farmacèutics som capaços de millorar l’adherència és altament probable que incrementi l’efectivitat dels tractaments en els nostres pacients i, per tant, la seva qualitat de vida» segons afirma la cap del Servei de Farmàcia de l’organització, Begoña Pascual.

La implicació del pacient és un factor d’èxit per millorar l’adherència, i per tant, la salut. Des del propi servei, s’anima als pacients a participar activament i de manera conjunta amb els farmacèutics, en les decisions relacionades amb la salut incloent portar una vida saludable, amb una dieta sana i exercici regular.

La importància de l’adherència

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’adherència és el grau en que la conducta d’un pacient, en relació amb la presa de medicació, s’ajusta a les recomanacions del seu professional sanitari, el que significa prendre els medicaments seguint les indicacions, no abandonar-lo abans de finalitzar el termini recomanat i ser conscient dels riscos que pot suposar.

La falta d’adherència en els tractaments és un problema universal, que afecta a l’efectivitat, traduint-se en pitjors resultats en salut, i fins i tot, en un increment dels ingressos hospitalaris. La falta d’adherència augmenta quan major és la duració i la complexitat de la teràpia com pot ser el cas dels malalts crònics. S’estima que entre el 30 i el 50% dels medicaments prescrits en patologies cròniques no segueixen la prescripció.

En canvi, una adherència òptima suposa una millor qualitat i esperança de vida, així com els beneficis en la seguretat dels tractaments i evolució de les malalties, evitant recaigudes, complicacions i possibilitant una menor morbimortalitat.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles