20 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona signa un conveni de col·laboració amb MicroBank per reactivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora a la ciutat

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; la directora general de MicroBank, Cristina González, i la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a la ciutat a través de microcrèdits. Aquest acord estableix una línia de finançament d’un milió d’euros anuals per potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora a Badalona, afavorint la igualtat d’oportunitats amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. D’acord amb aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.  

Per gestionar les sol·licituds de les persones i petites empreses que es vulguin beneficiar d’aquest conveni, l’Ajuntament de Badalona, mitjançant la Unitat de Foment Empresarial (UFE), destinarà un equip format per dos tècnics municipals a dedicació completa que donarà suport i assessorament empresarial, analitzarà la viabilitat dels projectes i proposarà als candidats a MicroBank. Per contactar amb aquest equip tècnic i fer les sol·licituds s’haurà de trucar als telèfons de la UFE (677 192 669) o del Servei IMPO (93 460 52 00). 

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank un cop feta la sol·licitud atendrà fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip que demana el préstec i la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones mancades de garanties i avals.  

Els microcrèdits que recull l’acord de col·laboració són préstecs de petita quantia, fins a 25.000 euros, sense garantia real i dirigits a persones que, per les seves condicions econòmiques i socials, poden tenir dificultats d’accés al finançament bancari tradicional i altres productes i serveis que contribueixen a generar impacte social positiu. 

La signatura d’aquest conveni amplia l’activitat de la Unitat de Foment Empresarial de l’Ajuntament de Badalona, que actualment ja ofereix assessorament per a la creació i consolidació d’empreses, formació empresarial, i divulgació de la cultura emprenedora, entre altres serveis. 

Durant l’acte de signatura del conveni, l’alcalde Xavier Garcia Albiol s’ha mostrat molt satisfet per l’acord perquè “ens permet ajudar i millorar el teixit empresarial i potenciar l’autoocupació a Badalona”. Garcia Albiol ha explicat que “la situació econòmica provocada per la pandèmia ha estat un cop molt dur per als projectes empresarials de la ciutat i des de l’Ajuntament hem de fer el possible per donar-los el màxim suport, ja que són el nostre motor econòmic”. L’alcalde ha agraït “la constant col·laboració en els diferents projectes i iniciatives de la Federació d’Empresaris de Badalona, que és un actor imprescindible per copsar les necessitats existents a la ciutat i poder donar les millors respostes”. 

La directora general de MicroBank, Cristina González, ha assegurat que “la firma d’aquest acord és molt important perquè ajudarà a que molts projectes empresarials puguin veure la llum a través de microcrocrèdits”. 

Per la seva banda, la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, ha posat de relleu que “CaixaBank ha apostat sempre per Badalona, on hi és des de fa més de 100 anys”. “La col·laboració pública-privada ens permetrà fer arribar aquesta línia de finançament a tots els empresaris i emprenedors de la ciutat”, ha afegit. 

En la seva intervenció, el president de la Federació d’Empresaris de Badalona, Josep Maria Puente, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa que “pot ajudar al petit empresari i als autònoms, molt afectats per la situació actual”. També ha indicat que “l’import dels ajuts i la durada de 4 anys d’aquest conveni farà que el seu impacte no sigui puntual”. Finalment, Puente ha posat de relleu que l’Ajuntament destini dos tècnics municipals al projecte. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles