15.9 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

En Comú Podem presenta una moció a favor de la diversitat sexual i de gènere i per la igualtat de drets de les persones LGTBIQ+

El grup municipal Badalona En Comú Podem exigeix al govern de Badalona l’obertura del Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) com a servei bàsic per al col·lectiu.

La moció també reclama l’aprovació d’un marc legal en matèria de drets LGTBIQ+, complir amb la legislació aprovada i ampliar recursos per assolir la plena igualtat del col·lectiu, entre altres.

Coincidint amb el Dia de l’Orgull i l’Alliberament del col·lectiu LGTBIQ+, el Grup Municipal Badalona En Comú Podem presenta aquest proper Ple de dimarts 29 de juny, una moció a favor de la diversitat sexual i de gènere i per la igualtat de drets de les persones LGTBIQ+.

Entre els acords que proposa, exigeix que el govern de Badalona posi en marxa el SAI (Servei d’Atenció Integral LGTBI), així com reclama l’aprovació d’un marc legal en matèria de drets LGTBIQ+ a nivell de l’Estat, complir amb la legislació aprovada, posant fi a la discriminació sanitària, la despatologització, entre altres, ampliant recursos per assolir la plena igualtat del col·lectiu. En total, són 11 acords amb propostes que inclouen tots els nivells de l’administració pública.

Alhora en aquesta moció també insten a l’Ajuntament de Badalona que es comprometi a incrementar els recursos tècnics i econòmics pel desenvolupament de polítiques per la diversitat sexual i de gènere, ampliant el pressupost municipal en matèria de polítiques LGTBIQ+ i garantint les condicions perquè les polítiques LGTBIQ+ es prioritzin i es consolidin.

La presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, afirma que cal reivindicar tots els drets i llibertats en tots als àmbits i, per aquest motiu, En Comú Podem seguirà reivindicant als plens, als carrers i places, als actes institucionals i a les xarxes socials, que la plena igualtat sigui una realitat.

Segons Llauradó, «Nosaltres teníem el compromís d’obrir el servei del SAI a finals del 2020, però fa més d’un any que amb el govern del PPno tenim cap notícia de la seva obertura ni de la implementació del Pla d’Igualtat LGTBIQ.»

En Comú Podem considera que camí recorregut pel moviment LGTBIQ+ ha aportat nombroses fites i consecució de drets en matèria de llibertat sexual i de gènere que han beneficiat no només al col·lectiu LGTBIQ+ sinó a tota la ciutadania. Tot i els avenços socials dels darrers anys, les persones LGTBIQ+ segueixen vivint importants desigualtats estructurals que les col·loquen en una situació de precarietat i vulnerabilitat. Acabar amb aquestes desigualtats implica fer polítiques reals i efectives contra la discriminació i la desigualtat social.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles