10.4 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament inicia una nova estratègia de tractament del clavegueram per prevenir, reduir i controlar la presència de paneroles en zones d’especial risc de proliferació

Aquesta setmana tècnics del servei de Salut i de l’empresa gestora LOKIMICA, especialitzada en la vigilància i control de plagues, han començat a executar les noves actuacions preventives previstes en contra la proliferació de paneroles en el clavegueram de la ciutat. El pla sistemàtic que ha començat  pel districte 1 i seguirà per la resta de districtes, es preveu que estigui executat en un mes i mig. 

Cada any, des del final de la primavera fins a l’inici de la tardor es produeix una proliferació de paneroles en el clavegueram que al capvespre i durant la nit surten a la via publica a la recerca de menjar. Davant d’aquesta situació, a partir de l’experiència dels tractaments realitzats els darrers anys, de les dades sobre infestació obtingudes de l’activitat d’aquesta plaga en el clavegueram i de les incidències ciutadanes que es reben, el Servei de Salut ha elaborat un  pla de tractament preventiu de diverses zones de la ciutat on l’aparició d’aquests insectes és més massiva, important i molesta per a la ciutadania . 

Amb aquesta finalitat, s’han establert unes zones de risc en cada districte en les que es procedirà a aplicar a les parets dels pous del clavegueram un producte insecticida amb una capacitat residual efectiva de 3 mesos que, a més de l’efecte directe sobre les paneroles, crea una barrera que evitarà que les paneroles la travessin i puguin sortir al carrer.  El nombre de pous que es tractaran  dependrà de la infestació de la plaga en el moment d’obrir la tapa. Els pous que hagin estat tractats quedaran marcats. 

Per millorar les mesures preventives per evitar la proliferació de paneroles també es portarà a terme una campanya informativa a través de les xarxes socials i veïnals per recordar la importància que té mantenir les instal·lacions de sanejament interiors dels habitatges en bones condicions. És especialment important condicionar els baixants, arquetes, cambres d’aire i les connexions de la xarxa de clavegueram privada que poden presentar trams complexos amb espais en mal estat, pendents insuficients o amb retenció de matèria orgànica, ja que poden convertir-se en l’hàbitat de la panerola negre o la panerola americana -la més freqüent actualment- que són les dues que ocupen el clavegueram.  

També es recorda a la ciutadania la importància de: 

  • Netejar bé les cuines eliminant el greix, especialment els desguassos, darreres de frigorífics, congeladors, microones, forns, cuines, rentadores, assecadores, etc.  
  • Segellar les esquerdes, forats i clivelles que solen ser per on surten i es refugien. 
  • Tancar bé les finestres i les portes exteriors. 
  • Tenir sempre el cubell de les deixalles orgàniques ben tapat. 
  • Baixar diàriament les escombraries tapades, especialment les orgàniques,  en bosses ben lligades i deixar-les dins dels contenidors ben tancats.  

D’altra banda,  el Servei de Salut atendrà totes les incidències que rebi sobre la presencia de paneroles a la via pública mitjançant el telèfon 934832778 o el correu electrònic protecciósalut@badalona.cat

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles