15.8 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Els robatoris i els furts disminueixen per segon trimestre consecutiu a Badalona

Els delictes de robatoris i els furts han disminuït per segon trimestre consecutiu a Badalona. Concretament, segons les dades del Ministeri de l’Interior, durant els primers tres mesos de l’any els robatoris amb violència i intimidació han baixat un 0,7%, els robatoris amb força a domicili i establiments un 27% i els furts un 3,4%.  

Les mateixes dades indiquen que, durant el primer trimestre de l’any 2021, Badalona amb 12,8, continua situant-se per sota de la mitjana en nombre d’infraccions penals per cada mil habitants respecte a altres ciutats del voltant com l’Hospitalet de Llobregat (13) o Barcelona (15,5); i també en comparació amb altres capitals d’Espanya com València (13,1) o Madrid (14). 

L’informe també destaca l’augment dels delictes relacionats amb el tràfic de drogues, fruit de les operacions que s’han posat en marxa en els últims mesos en col·laboració amb tots els cossos de seguretat. Concretament, en el primer trimestre de 2021 ha augmentat un 112% aquesta tipologia.  

Pel que fa a la sostracció de vehicles que s’han produït durant el primer trimestre de l’any, el nombre de delictes ha augmentat un 11,4%, molt per sota de ciutats de l’entorn com Sant Adrià de Besòs -a on aquest delicte ha apujat un 50%- o Terrassa -26,9%-. 

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha mostrat la seva satisfacció per aquestes xifres pel del fet que “a la nostra ciutat continua la tendència delictiva a la baixa, especialment en la xifra d’infraccions que més preocupen als veïns i veïnes: els robatoris i els furts”. “La disminució d’aquests delictes a la ciutat és una tendència positiva però som conscients que encara hi ha zones i carrers amb problemes i continuarem treballant perquè els veïns i veïnes puguin viure tranquils”, assegura Garcia Albiol. 

L’alcalde també destaca el fet que les mesures que ha posat en marxa el Govern municipal -Policia de barri, Unitat Omega, augment de la cobertura policial a la zona litoral durant l’estiu i la incorporació de nous efectius al cos de la Guàrdia Urbana- estiguin donant resultats. No obstant això, ha explicat que “som conscients que encara hi ha problemes a solucionar i per això, i amb la col·laboració de totes les forces de seguretat, seguirem fent tots els esforços per continuar reduint aquestes xifres delictives”.  

L’alcalde ha anunciat que convocarà durant el proper mes de juny la Junta Local de Seguretat. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles