13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Badalona En Comú Podem defensen la incorporació d’inversions estratègiques per a la ciutat que el PP no ha inclòs

En Comú Podem davant un pressupost de més de 78 milions d’euros, reclama inversions estratègiques a la Serralada Marina, la descontaminació del litoral i pel HUB Internacional de les Tres Xemeneies, i per a Badalona Comunicació, entre altres mesures.

El grup municipal de Badalona En Comú Podem insta el govern d’Albiol a replantejar-se la incorporació d’algunes de les mesures que han deixat fora d’aquest pressupost i que són imprescindibles per al desenvolupament de la ciutat de cara als pròxims 10 anys.

Destaquen inversions com les del HUB internacional de les tres xemeneies amb l’adequació de la CACI; la facultat de medicina al BCIN; la inversió en un dels nostres entorns més preuats com és el Parc de la Serralada de Marina; o les necessàries per a adaptar la nostra televisió i ràdio pública a l’HD tal com estipula la llei.

Les regidores consideren que malgrat que una gran quantitat de les propostes realitzades pel grup han sigut acceptades pel govern del Partit Popular, diuen que han quedat fora algunes d’elles que són de vital importància.

En primer lloc, En Comú Podem alerta que el govern del Partit Popular no ha acceptat la inversió proposada per Badalona Comunicació, necessària per garantir la continuïtat de la Televisió pública de Badalona a partir de l’1 de gener de 2023.

Segons la presidenta del grup municipal Aïda Llauradó, “Si no es garanteix la inversió necessària, Badalona Comunicació deixarà d’emetre en televisió l’1 de gener de 2023, posant en perill els llocs de treball de la plantilla i el dret d’informació de la ciutadania. Emplacem al PSC a no aprovar aquest pressupost d’inversions si no garantim la inversió necessària per donar continuïtat a la Televisió de Badalona.”

La portaveu del grup municipal Rosa Trenado, afegeix que “no acceptar propostes tan importants com les sol·licitades per a la protecció de la Serralada Marina, la descontaminació dels solars municipals, la lluita contra el canvi climàtic o les necessàries per a crear projectes innovadors com la facultat d’Infermeria en el BCIN o l’adequació de la CACI, mantindran la ciutat ancorada en un model obsolet”.

D’altra banda, la proposta d’inversions que vol aprovar el govern supera els 78 milions d’euros, per la qual cosa En Comú Podem no concep que no s’hagi inclòs una partida pel HUB Internacional de Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau, que ha de liderar el propi Ajuntament, invertint també en l’adequació de la CACI, on hi ha d’haver la seu del Consorci que gestioni el projecte del Next Generation.

Badalona ha de realitzar una aposta clara per convertir-se en una ciutat capdavantera en desenvolupament sostenible i un pol d’innovació, i per això és crucial la vinculació d’aquestes inversions citades anteriorment, motiu pel qual En Comú Podem exigeix la necessitat urgent al govern d’incloure aquestes propostes abans del ple que se celebrarà la setmana vinent.

En els darrers dies, moltes entitats s’han posat en contacte amb En Comú Podem per reclamar inversions pendents de fa anys, ja que no tenen coneixement de les propostes presentades pel govern, o denunciant que no se’ls han inclòs, com per exemple al Gorg, Sant Roc o Canyet, entre altres. Per aquest motiu, les regidores també reclamen que abans d’aprovar un pressupost d’inversions t’han important, el govern reculli totes les propostes d’entitats veïnals i d’aquelles implicades a la ciutat en molts àmbits de la vida de Badalona.

Entre moltes demandes tant d’entitats com d’En Comú Podem, hi ha projectes ja aprovats a les inversions del mandat passat que encara no s’han executat. De fet, hi ha més de 30 milions d’euros que encara estan pendents del mandat passat. Per aquest motiu, el govern local també ha d’explicar quina és la seva calendarització i previsió d’execució de totes aquestes inversions.

Amb tot, la decisió d’En Comú Podem sobre el seu posicionament a les inversions municipals la decidirà en assemblea.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles