18.1 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

Badalona celebra el Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de Badalona commemorarà el dilluns 8 de març, el Dia Internacional de les Dones amb diversos actes i activitats sota el lema establert per l’ONU per aquest any 2021 “Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19”.

Aquest any, amb la situació pandèmica, les dones han demostrat la seva fortalesa davant la crisi generada i han contribuït a desenvolupar diversos papers amb eficàcia i innovació, com a treballadores, cuidadores i organitzadores. Però aquesta situació també ha posat en relleu nous obstacles que han frenat la participació i el lideratge de les dones de forma desproporcionada en espais de diferents índoles.

El potencial i el lideratge de les dones ha quedat reflectit a l’hora de donar resposta a una crisi mundial com l’actual. Ara cal integrar la perspectiva de DONA a tots els àmbits i esferes, promovent polítiques i programes de qualitat.

La participació de la dona en la presa de decisions i en tots els àmbits d’acció té conseqüències directes als diferents àmbits de la vida i posa en valor les habilitats i l’empoderament de les dones i les nenes.

  • Acte institucional

L’acte institucional serà el dilluns 8 de març, a les 17.30 hores, a la plaça de la Vila, amb un parlament de la regidora de Gent Gran, Ciutadania, Polítiques d’Igualtat, Feminisme i LGTBI, Florència Badia, i la declaració institucional – lectura del manifest a càrrec dels tots els grup polítics municipals Tancarà l’acte la 2ª tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera. Per acabar es podrà veure un espectacle multidisciplinari a càrrec de la Federació de Dones de Badalona.

  • Altres activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Durant tot aquest mes de març s’han programat diverses activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones.

Exposicions:

  • -Dones de ciència al Centre Cívic de Dalt la Vila.
  • Dones d’empresa al Centre Cívic de Dalt la Vila.

Les dues exposicions han estat cedides per l’Institut Català de la Dona, i pretenen visibilitzar la importància de les dones líders en diferents facetes, en les quals només s’ha destacat la importància de la figura masculina.

Taules rodones:

  • El repte femení a l’esport, dimarts. 9 de març, a partir de les 18 hores. Museu de Badalona
  • Liderant en femení, dimecres 24 de març, a partir de les 18 hores, Museu de Badalona

Conferència:

  • Creem el que creiem, dijous 18 de març. Totes tenim una líder a dins nostre.

Paral·lelament, entitats de dones compromeses amb l’acció i amb el teixit associatiu de Badalona han organitzat diverses activitats.

Podeu consultar el programa d’activitats d’aquest mes a la pàgina web de l’Ajuntament.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles