15.9 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

La dignificació d’equipaments públics i parcs, una aposta per l’accessibilitat als barris i la lluita contra l’emergència climàtica, són apostes d’En Comú Podem per aquest mandat

En Comú Podem ha presentat dilluns les seves prioritats per al Pla d’Inversions Municipal d’aquest mandat. Entre les propostes més destacades hi ha la creació d’un nou centre d’allotjament d’urgència per a famílies que hagin patit un desnonament, una nova biblioteca a Lloreda que substitueixi l’actual, i la creació d’una nova escola bressol per al districte 1.

En el llistat que En Comú Podem presenta al govern municipal, destaca la dignificació de molts equipaments públics, com la reforma del Centre Cívic del Districte 3 a la Morera, millora d’accessibilitat de La Colina i Sant Roc, incorporades a una partida d’inversió pel conjunt de centres cívics de la ciutat.

Entre les propostes que PP i PSC van fer arribar a tots els grups municipals, hi ha inversions destinades a un llarg llistat d’equipaments esportius municipals, on En Comú Podem considera que no estan descrites correctament ni tan sols valorades econòmicament. Tot i així, En Comú Podem anuncia que manté el compromís del govern d’esquerres d’invertir 10 milions d’euros en el conjunt d’equipaments esportius. Entre les inversions esportives destaquen la reforma de les Pistes d’Atletisme Paco Ágila, així com la creació d’un nou complex esportiu municipal al Districte 3, multidisciplinar, que doni servei a diferents perfils de ciutadania, distanciant-se així de la proposta del PP d’una piscina olímpica.

Pel que fa a les inversions socials, En Comú Podem també destaca la creació del primer centre obert municipal, així com inversió en la millora de tots els SBAS (centres de Serveis Socials), el CRAD i el SIAD, així com la reforma definitiva de Can Bofí Vell com a centre de referència per a persones sense llar.

Per combatre la bretxa digital, En Comú Podem també aposta per invertir en material informàtic escolar, fent una valoració conjunta entre ajuntament, centres educatius i departament d’Educació de la Generalitat.

Amb tot, la presidenta del grup municipal, Aïda Llauradó, destaca que “A Badalona calen moltes inversions per donar un servei digne en àmbits com l’educació pública, biblioteques, esports, cultura… però sobretot en calen a molts serveis que atenen a la ciutadania en molt males condicions. A més, calen apostes valentes per combatre la manca d’habitatge públic, i rescatar de situacions extremes a moltes famílies que perden el seu habitatge”.

Entre les prioritats de mandat, també destaca la remodelació de parcs públics com el Turó del Caritg, valorat en 1,5M€. A més, En Comú Podem aposta per invertir en l’accessibilitat de l’espai públic als barris, destinant 2M€ en escales mecàniques i ascensors, així com en la lluita contra el canvi climàtic, amb nous carrils bici, amb un pla contra la contaminació acústica i ambiental, el projecte d’aigües freàtiques i la descontaminació de solars municipals.

La portaveu del grup municipal, Rosa Trenado, considera que “el govern del PP no està fent una aposta de lluita contra el canvi climàtic. És necessària la pacificació de diferents zones de la ciutat, i fem una aposta clara per la implementació urgent dels camins escolars en tots els districtes de la nostra ciutat, sense oblidar-nos de la implantació de la Zona de Baixes Emissions del Progrés i la futura ampliació a altres districtes.”.

En Comú Podem també reclama l’execució del Pla d’Inversions del mandat passat, on encara queden 30.855.604,11 euros aprovats que no s’han gastat, on hi ha projectes tant destacats com l’habitatge social encara amb 7M€ disponibles; un nou Espai per a Joves a Sant Roc, on En Comú Podem va apostar per adquirir 3 locals de l’Incasol; reformes de mercats municipals com el canvi de cristaleres del Mercat i Biblioteca de Sant Roc, encara per executar; i altres projectes de ciutat com l’accés al parc de la Serralada Marina per Montigalà, o el projecte paisatgístic del camí de Can Miravitges.

El grup municipal d’En Comú Podem considera que el govern no ha fet una proposta clara d’inversions, amb valoració econòmica, ni un treball conjunt amb tots els grups municipals i entitats de la ciutat, per fer una proposta de consens davant les grans necessitats que té Badalona. Davant d’això, la coalició ha optat per presentar les seves prioritats i seguir treballant per avançar en un projecte de ciutat on les persones i la lluita contra el canvi climàtic estiguin al centre de la política.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles