15.9 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

La Plataforma Recuperem el Centre Sant Josep demana desencallar el futur de l’equipament

Les cinc entitats impulsores de la plataforma Recuperem el Centre Sant Josep (Club de Bàsquet Sant Josep, Club Hoquei Pati Sant Josep, Associació de Veïns del Centre, Banda Simfònica de Badalona i Orfeó Badaloní) han anunciat avui que demà mateix entraran al registre municipal una petició de reunió amb l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per demanar-li que el consistori s’impliqui en la recuperació del centre sociocultural-esportiu. Les entitats ho han explicat en una roda de premsa que han ofert al mateix Centre on han presentat el projecte sociocultural-esportiu i de reforma integral de l’antic centre parroquial.
“Reclamem a l’Ajuntament i a l’Arquebisbat, que representa a la parròquia de Sant
Josep, que s’asseguin amb la nostra plataforma a negociar un futur per a un equipament que no es pot perdre, perquè tenim un projecte per a ell i perquè la instal·lació és perfectament funcional per acollir activitat, més enllà de les adaptacions que cal fer-hi per adequar-la a la normativa actual”, han explicat els membres de la plataforma.
“La plataforma”, han explicat, “té un projecte cultural i esportiu molt ben articulat que
permetria convertir el Sant Josep en un espai de creació cultural i d’activitat esportiva
de primera magnitud”. Demanen que aquest centre el gestioni una nova entitat que es crearia a partir dels actuals promotors de la campanya de recuperació de l’espai, “i que estaria oberta al teixit associatiu de la ciutat”.
A la roda de premsa, els impulsors de “Recuperem el Centre Sant Josep” han exposat un informe arquitectònic que avala la fortalesa estructural de l’edifici, desmentint així les informacions no contrastades que van associar l’intent de tancament de fa uns anys al seu mal estat i manca de seguretat. D’altra banda, el CB Sant Josep, actual usuari de les instal·lacions, ha presentat un projecte tècnic per la tramitació de la llicència d’activitats, que ara es troba en la fase final d’atorgament. “Els únics problemes del centre són de manteniment i adequació a la normativa. Per a reformar-lo n’hi hauria prou amb aproximadament 400.000 euros, una quantitat petita en comparació al que costaria tenir un centre nou d’aquestes característiques al centre de Badalona”, han manifestat des de la plataforma cívica i cultural.
Les entitats alerten, sense entrar en més detalls, que “hi ha un moviment especulatiu a l’entorn d’aquesta peça, que és objecte de la cobdícia urbanística de certes persones”. I asseguren que “lluitarem amb totes les nostres forces per evitar que el centre perdi el seu esperit fundacional, que és el de ser un centre de cultura, civisme i esport”.
De moment han engegat una campanya a la plataforma change.org (https://www.change.org/p/ajuntament-de-badalona-recuperem-el-centre-sant-josep-perla-ciutat-de-badalona?redirect=false&use_react=false) a la qual en pocs dies s’han adherit 21 entitats de la ciutat i més de 1.800 persones a títol individual. En els darrers dos mesos, a més a més, s’han reunit amb tots els grups municipals per demanar-los la seva implicació i suport.

En aquest video, gravat el passat cap de setmana, es pot comprovar l’estat de les instal·lacions:

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles