13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

En Comú Podem exigeix al govern de Badalona mesures urgents contra la pobresa energètica

Davant les setmanes més fredes de l’any, En Comú Podem, exigeix al govern de tiri endavant mesures urgents contra la pobresa energètica. La presidenta del grup municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, alerta que el govern de Badalona disposa de més de 6,7 milions d’euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a polítiques de cohesió social. A les bases d’aquests Plans, hi ha programes per a llars vulnerables, on l’ajuntament té la possibilitat d’escollir els projectes que vulgui dur a terme.

D’altra banda, En Comú Podem considera que la mesura anunciada el passat mes de setembre, per a persones majors de 60 anys, teòricament a través de 2,5 milions d’euros de l’AMB, és insuficient i parcial, ja que Serveis Socials atén cada dia més casos de pobresa, amb famílies amb menors d’edat a càrrec, i perfils de població d’edats i condicions molt diferents, que no compten amb cap ajuda, disposant d’aquests 6,7 milions d’euros de l’AMB, més els recursos propis municipals. A més, també reclamen un seguiment transparent de l’acció de govern, com havia fet el govern d’esquerres amb els partits de l’oposició.

Segons Llauradó, “el govern hauria d’invertir en ajudes a famílies que tenen problemes a la llar, per males condicions, manca d’arranjaments, problemes amb la companyia, i oferir solucions des de Serveis Socials i també des del programa d’Eficiència Energètica de l’Ajuntament que vam impulsar el mandat passat. Les famílies amb menors a càrrec estan abandonades, i moltes ja estan endeutades”.

En Comú Podem denuncia també l’augment dels preus de l’electricitat i els talls de llum que s’han produït tant a Badalona com arreu del país, la qual cosa considera que han d’exigir conjuntament totes les administracions local, autonòmica i estatal davant l’oligopoli energètic. En el cas de l’alcalde de Badalona, Aïda Llauradó lamenta que després d’afavorir com a partit els interessos d’Endesa, ara Garcia Albiol es mostri aparentment indignat davant dels veïns, i no digui res sobre els preus abusius de l’electricitat. “El PP utilitza l’exclusió social que genera el seu propi partit per afrontar després les conseqüències dels problemes de pobresa i precarietat, i no les causes, que són en definitiva la manca de drets i els abusos de l’oligopoli energètic. Alts càrrecs del seu partit són als seus consells d’administració i el PP ha legislat a favor dels seus beneficis”, denuncia Llauradó.

Els programes socials que ha aprovat l’AMB, destinats als ajuntaments són, d’una banda, l’”A prop”, vinculat a afrontar la Covid 19, amb 2.360.967 euros, i d’altra banda, Pla de suport a les polítiques socials, amb 4.403.029,6 euros. En total, els 3 sumen 6.763.996,6 euros. Amb tot, aquests diners s’haurien de sumar als recursos municipals del pressupost de 2021, que el govern ni tan sols ha posat sobre la taula, conclou En Comú Podem.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles