8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

El carrer de Francesc Layret es converteix de forma definitiva en una zona de vianants els cap de setmana i festius a partir d’aquest dissabte

El carrer de Francesc Layret romandrà tallat al trànsit de vehicles de forma definitiva durant els caps de setmana i els dies festius a partir d’aquest dissabte, 5 de desembre. El tall comprèn el tram situat entre l’avinguda d’en Martí Pujol i el carrer d’Eduard Flò, de 9 a 24 hores. Aquesta mesura és el primer pas per a la transformació urbanística de les principals vies comercials del barri del Centre, que inclou la reurbanització dels carrers comercials, la renovació de la il·luminació  i la millora de la senyalització, entre d’altres actuacions.

El Govern municipal està elaborant diferents informes per garantir l’èxit de la mesura, com l’impacte que tindrà en el comerç i sobre la mobilitat de la zona, especialment del transport públic, que es donaran a conèixer a totes les parts implicades un cop finalitzats.

El tall de Francesc Layret afectarà la circulació del transport públic i privat i la càrrega i descàrrega de mercaderies. Pel que fa al transport públic, es desviarà pel carrer de Sant Josep i de Rosés i l’avinguda del President Lluís Companys. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’encarregarà de comunicar aquest desviament mitjançant els cartells informatius a les parades.

Pel que respecta als vehicles privats es permetrà l’entrada als carrers del barri del Centre només per accedir als guals i als serveis tot i que l’accés s’haurà de fer des de l’avinguda d’en Martí Pujol, per on s’haurà de tornar a sortir. No es permetrà la circulació de vehicles al tram central de Francesc Layret, corresponent a la plaça de la Vila, on s’instal·laran tauletes per als negocis de restauració.

D’altra banda cal assenyalar el canvi de sentit permanent del carrer de Jaume Borràs, al qual cal accedir pel carrer de la Via Augusta, inclòs l’accés al pàrquing.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assenyala que “Badalona fa un gran salt qualitatiu amb aquesta mesura perquè totes les grans ciutats del món tenen un centre per a vianants que serveix de pol d’atracció comercial i veïnal”. “Des de fa mesos treballem amb comerciants i entitats per arribar a aquest gran acord, que modernitza el centre de la ciutat i resol un problema que dura més de 20 anys”, conclou l’alcalde.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles