25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Comencen les obres del carril bici més gran que s’ha fet a Badalona i que unirà la ciutat amb Montgat amb una inversió de 481.000 euros

Les obres per a la construcció del carril bici més gran que s’ha fet a Badalona, que unirà al ciutat amb Montgat ja han començat. Tindran una de 4 mesos i permetrà l’accés i la sortida de la ciutat als usuaris de bicicletes per una de les principals artèries de Badalona, el carrer Sant Bru. El pressupost de l’actuació, que s’executarà en diverses fases, és de 481.000 euros

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el regidor de Via Pública, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Daniel Gracia, han explicat aquest matí les principals característiques de les obres que permetran augmentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport “sostenible i saludable”.

Les principals actuacions que es portaran a terme per a l’obertura dels carrils bici són:

–           Realització de rases per instal·lacions semafòriques

–           Desviament de serveis afectats

–           Renovació de paviments

–           Muntatge de peces separadores

–           Instal·lació de nous semàfors

–           Adaptació de la senyalització preceptiva horitzontal i vertical

–           Pintura de línies de carrils, logos, senyals.

Característiques dels carrils bici

Tram Prim/Torrent de Vallmajor

En el tram d’un quilòmetre entre que va des del carrer d’en Prim fins al carrer del Torrent de Vallmajor, es farà un carril bici bidireccional segregat i separat segons el sentit amb peces separadores. La disposició final de la calçada en aquest tram serà: carril bici, carril de circulació, carril de circulació i carril bici.

Tram Torrent de Vallmajor/ Pare Claret

Pel que fa al tram des del carrer del Torrent de Vallmajor fins al carrer Pare Claret, d’uns 900 metres, la proposta és d’un carril bici bidireccional central segregat i situat al centre de la calçada.: carril de circulació, carril bici bidireccional i carril de circulació.

En la presentació aquest matí de l’inici d’obres immediat, l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha destacat que la implantació d’aquest nou carril bici “és una gran notícia per la mobilitat del conjunt de la ciutat, ja que és una infraestructura que modernitza els nostres carrers, i dota a Badalona d’una eina imprescindible per a les ciutats del futur”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles