«Elogi del malentès«, la nova mostra itinerant produïda per Cultura de la Diputació de Barcelona, a través del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística, reprèn el seu calendari d’exhibició a Badalona, on es podrà visitar del 3 de novembre al 17 de gener de 2021 a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme.

Catorze artistes conviden a reflexionar sobre el conflicte que genera el malentès i l’oportunitat de descobrir un nou punt de vista, en aquesta mostra col·lectiva, a cura de l’escriptora i investigadora independent, Joana Hurtado.

La proposta d’Hurtado, actual directora de la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, és una invitació a reflexionar sobre el conflicte que destapa el malentès i l’oportunitat que proporciona per descobrir un punt de vista alternatiu. Per a la comissària, «en un moment com l’actual, en què el desacord es fa evident als carrers i molts conflictes socials no troben respostes polítiques (…) l’art contemporani ofereix un veritable espai de debat, una multiplicitat de veus crítiques des d’on qüestionar l’ordre establert». I afegeix que «donar la benvinguda al malentès és obrir un nou escenari de relacions en què art i política es troben, no per buscar una solució, sinó per repensar les lliçons apreses i permetre la trobada amb aquest món altre que canviarà per sempre el nostre».

Les obres corresponen a les artistes Mar Arza, Cabello/Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala.  Les seves intervencions destapen els malentesos que hi ha darrere de percepcions comunes, ja siguin somnis, amor, sexe, amistat o el descobriment de la diversitat, per citar alguns exemples, i emplacen el visitant a fer-ne la seva pròpia lectura.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí