8.2 C
Badalona
martes, diciembre 7, 2021
spot_img

FILMETS inicia la 46a edició del festival amb la projecció per primer cop a Catalunya de ‘Correspondència’, l’últim curt de Carla Simón

FILMETS Badalona Film Festival ha obert aquest vespre la seva 46a edició en una Sessió Inaugural que ha tingut lloc al Teatre Zorrilla de Badalona. Per primera vegada en la història del festival, FILMETS es presenta en format híbrid. Per una banda, hi haurà 3 sessions presencials al Teatre Zorrilla i dues sessions més a l’Institut français de Barcelona. I per una altra, les 297 pel·lícules en competició al festival es podran veure a la pàgina web www.festivalfilmets.cat

Filmets — Festival internacional de cortometrajes que se celebra en la ciudad de Badalona www.festivalfilmets.cat Festival internacional de cortometrajes que se celebra en la ciudad de Badalona

. L’accés als curtmetratges és gratuït i només cal registrar.-se a la pàgina web.

La Sessió Inaugural de FILMETS Badalona Film Festival, ha tingut una estrena de gala. S’ha presentat per primera vegada a Catalunya l’últim curt de Carla Simón, ‘Correspondència’. El passat 5 d’octubre, Carla Simón va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2020, atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA).

Aquesta estrena cinematogràfica de Carla Simón a FILMETS s’ha complementat amb la projecció, també per primera vegada, del documental ‘Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’, coproduït per la Fura dels Baus i Badalona Comunicació.

La propera sessió presencial al Teatre Zorrilla serà aquest dissabte 17 d’octubre a les 19 hores amb la projecció dels curts nominats als prestigiosos premis britànics BAFTA. Finalment, el dissabte 24 tindrà lloc a les 21 hores la cerimònia de cloenda Nit de les Venus.

Totes les sessions presencials de FILMETS es fan seguint estrictament tots els protocols marcats amb les normatives sanitàries i previ registre de les persones que hi vulguin assistir. A causa d’aquestes normatives, l’aforament del Teatre Zorrilla és més reduït que en anys anteriors.

Carla Simón i ‘Correspondència’

A la Sessió Inaugural, el públic ha vist per primera vegada a Catalunya, i procedent de la 68 edició del Festival Internacional de Sant Sebastià, el curtmetratge ‘Correspondència’, de la directora Carla Simón i codirigit per la xilena Dominga Sotomayor. Aquesta pel·lícula es presenta a FILMETS fora de competició.

Carla Simón no ha pogut ser present a FILMETS ja que es troba a Tenerife escrivint el guió de la seva propera pel·lícula, però ha enviat un vídeo de salutació. En aquest vídeo, Carla Simón ha lamentat no poder ser a Badalona, ciutat que és protagonista en el seu curt i on també hi participen membres de la seva família que viuen en aquesta ciutat. La directora ha col·laborat sempre amb FILMETS i al principi de la seva carrera ja va presentar un curt al festival.

‘Correspondència’ ens mostra en forma d’una conversa epistolar filmada, dos joves cineastes que parlen sobre cinema, el present i el passat familiar, l’herència i la maternitat. Són reflexions personals que prenen forma en la imatges delicades rodades dia a dia i que, de sobte, es fan ressò de l’emergència política d’un país.

Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’

La Sessió Inaugural de FILMETS també ha tingut una estrena d’excepció. S’ha projectat per primera vegada el documental ‘Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’, que és una coproducció de la Fura dels Baus i Badalona Comunicació.

El documental endinsa l’espectador en el procés de creació del ‘workshop’ titulat ‘Informació vs Memòria’. Aquest treball analitza la tasca de la Fundació Èpica, de La Fura dels Baus, i s’estudia el paper de l’art i la ciència davant els nous reptes de l’era de la informació.

Científics, artistes, investigadors, cuiners, filòsofs i els veïns del barri del Manresà de Badalona, on es troba la seu de la Fundació Èpica, participen en aquesta obra que no només va servir per crear un espectacle multidisciplinari sinó també per posar a prova noves hipòtesis i tecnologies.

Tots els curts en competició es veuran ‘online’

La 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival serà molt especial. Entre altres motius perquè serà la primera vegada en la història del festival que els 297 curts en competició es podran veure en una plataforma ‘online’ i, òbviament, de manera gratuïta. Per tenir accés a totes les sessions internacionals en competició només caldrà accedir a la web de FILMETS www.festivalfilmets.cat

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,591SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles