21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

L’ AMB està reparant la incidència detectada en el desguàs de l’EDAR del Besòs

El passat 12 d’octubre, l’AMB va detectar per mitjà de l’empresa operadora Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l’Aigua, un problema en el sistema de desguàs que evacua l’aigua depurada de l’EDAR del Besòs, per mitjà d’una conducció submarina (emissari submarí) fins abocar-la de nou al medi, a uns 2,9 Km de la costa.

La conseqüència directa d’aquesta incidència és que, durant la reparació, l’aigua depurada s’està abocant aproximadament a 260 m de la costa, per l’emissari d’emergència tal i com s’estableix per aquestes circumstàncies a l’autorització d’abocament de l’EDAR. No obstant això, l’aigua abocada ha passat tots els processos de depuració i controls estipulats per la normativa. L’única variació és el punt d’abocament.

Dimarts 13 d’octubre, l’AMB va poder determinar, per mitjà d’una càmera submarina, que la incidència es deu a un trencament de la canonada de l’emissari, en la unió d’aquesta amb la canonada d´inspecció. Amb la intervenció d’un equip de submarinistes s’ha pogut extreure el tram de canonada afectat.

Actualment s’està treballant per substituir el tram esmentat. S’estima que la reparació estarà finalitzada el proper diumenge 25 d’octubre, i que a partir de llavors l’emissari principal entrarà en servei un altre cop.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles