15.8 C
Badalona
martes, octubre 20, 2020

L’apartat «Espai BSA» de BSA APPediatria digitalitza l’activitat grupal i comunitària pediàtrica de BSA

«Espai BSA» és la nova secció de l’aplicació del Servei de Pediatria de BSA on l’equip professional ofereix la informació de l’activitat grupal i comunitària pediàtrica, abans habitual presencialment en els Centres d’Atenció Primària de l’organització. Com fer un massatge infantil als nadons, les activitats de psicomotricitat o la informació de les revisions grupals del nen sa en són exemples. Aquest apartat permet garantir el continuu d’informació a les famílies davant els límits que ha imposat la COVID19 impossibilitant la realització d’activitats comunitàries als centres de salut.

De fet, des de l’inici de la pandèmia, l’aplicació ha facilitat informació sobre la COVID19, les formes d’atendre als CAPs de l’organització, així com l’actualitat de les mesures de seguretat preses per les autoritats sanitàries en cada moment, consolidant-se com a eina d’informació familiar, ja que permet als pares i mares disposar en la seva butxaca d’informació sanitària veraç, senzilla i propera sobre la salut dels petits de la casa evitant desplaçaments. L’aplicació, disponible en IOS i Android, és un recurs més per informar, formar i empoderar les famílies amb els dubtes més freqüents no només en temps de COVID19, si no sobre tots aquelles temes que poden afectar la salut infantil.

Des de la seva creació, l’aplicació ha anat implementant millores de la mà dels seus usuaris, així com la freqüència dels seus continguts, tots ells amb formats visuals (infografies, vídeos i podcasts) i amb l’experiència de les necessitats d’atenció i informació que tenen els pares, mares i tutors avui en dia.

Seccions de BSA APPediatria

Actualment, l’app està formada per 18 seccions. Al darrer espai creat «Espai BSA», s’hi suma «Salut Escolar», on es publica material orientatiu per al món docent. Aquests apartats completen els ja existents: Què fer si?; Quina dosis necessita de?; Parlem-ne que enllaça amb el articles del blog de pediatria; Documentació; Parlem de vacunes; Una agenda amb activitats de lleure adreçades al públic infantil; la secció SOS amb material sobre primers auxilis; infografies adreçades al públic adolescents i les seves famílies; “Q no t’enREDin” amb vídeos per acabar amb els mites i falses creences dins la iniciativa #saludsinbulos; Podcasts per oferir als pares i mares un espai de relaxació i altres recursos d’ajuda amb la cura del nadó, gràcies a la col·laboració de Projecte Coco; Valora l’app; Qui Som; Lector QR; Normes d’accés, el Cercador i, finalment, els Avisos. Aquesta darrera secció és una de les més ben valorades ja que permet enviar avisos de salut i informar amb immediatesa la nostra població en cas necessari mitjançant un servei de notificacions.

El projecte està liderat actualment per 13 professionals assistencials entre pediatres i infermeres pediàtriques, amb el suport d’una psicòloga clínica i el servei de Comunicació que dissenyen els continguts, amb formats visuals entenedors a cop d’ull sobre temes quotidians de salut i higiene de vida. L’app, que ha estat confeccionada amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, està disponible en català i castellà. L’equip destaca que, fins el moment, l’avaluació dels usuaris és molt positiva i també els indicadors quantitatius que superen els 5.400 usuaris, amb més de 710.000 pàgines vistes. Va néixer el mes de novembre de 2017 com a resposta a una necessitat organitzativa i davant un canvi del paradigma informatiu i social. Amb la pandèmia provocada pel Coronavirus SARS-COV-2 l’aplicació s’ha consolidat com una eina que supera alguns dels límits imposats per la crisis sanitària permetent, entre altres, una digitalització dels processos assistencials, incloent les consultes pediàtriques.

Altres Articles

L’Ajuntament netejarà les males herbes i la brutícia de 30.000 escocells de la ciutat abans d’acabar l’any 2020

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat durant les darreres setmanes una campanya per eliminar les males herbes de 30.000 escocells i els paviments...

El Mercat d’Encants tanca durant dues setmanes

En el marc de les noves mesures aprovades, per als propers 15 dies, pel govern de la Generalitat amb l’objectiu de frenar...

FILMETS ha presentat en ‘première’ a Catalunya els curtmetratges presentats enguany als premis BAFTA, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica

FILMETS Badalona Film Festival ha estat un any més la porta d’entrada a Catalunya dels premis BAFTA 2020, els prestigiosos guardons de...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,399FansMe gusta
1,503SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitat

Últims Articles

L’Ajuntament netejarà les males herbes i la brutícia de 30.000 escocells de la ciutat abans d’acabar l’any 2020

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat durant les darreres setmanes una campanya per eliminar les males herbes de 30.000 escocells i els paviments...

El Mercat d’Encants tanca durant dues setmanes

En el marc de les noves mesures aprovades, per als propers 15 dies, pel govern de la Generalitat amb l’objectiu de frenar...

FILMETS ha presentat en ‘première’ a Catalunya els curtmetratges presentats enguany als premis BAFTA, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica

FILMETS Badalona Film Festival ha estat un any més la porta d’entrada a Catalunya dels premis BAFTA 2020, els prestigiosos guardons de...

Las nuevas Caixas store

Buenos días Sr Faine, quería comentarle lo siguiente: Tengo un hijo con una enfermedad mental, hemos solicitado la ley de dependencia, y...

FILMETS inicia la 46a edició del festival amb la projecció per primer cop a Catalunya de ‘Correspondència’, l’últim curt de Carla Simón

FILMETS Badalona Film Festival ha obert aquest vespre la seva 46a edició en una Sessió Inaugural que ha tingut lloc al Teatre...