Dilluns es va celebrar el ple ordinari d’aquest setembre, amb diverses mocions de fort contingut polític i en un context marcat per la inhabilitació del president de la Generalitat, que va motivar que els republicans sol·licitessin la suspensió del ple, petició que no va ser atesa per l’alcalde. Per tal de poder exercir els seus drets com a representants de la ciutadania, els cinc regidors d’ERC van decidir romandre al ple per seguir sent la veu de tots els adrianencs i adrianenques que van dispositar en ells la confiança ara fa més d’un any.

Com a punt central del debat polític hi va haver justament una moció presentada per ERC Sant Adrià, conjuntament amb MES, amb l’objectiu de condemnar l’actuació de la Corona i del govern espanyol en l’afer de la fugida del rei emèrit Joan Carles I.

La moció establia com a acords més destacats exigir l’esclariment del paper del govern espanyol en el trasllat del rei emèrit als Emirats Àrabs Units, instar el Congrés dels Diputats i el govern central a investigar la corrupció de la monarquia,retirar-li els privilegis a Joan Carles I, i exigir-li el retorn dels diners obtinguts de manera il·lícita pels membres de la Casa Reial. A més a més, també demanava la convocatòria d’un referèndum vinculant perquè la població espanyola pugui decidir sobre la forma d’Estat, i d’un altre referèndum d’autodeterminació perquè els catalans i les catalanes puguem decidir el nostre futur lliurement.

Els republicans van aconseguir el suport de tots els partits del consistori a excepció del PSC i de C’s, que es van mostrar contraris a permetre que la ciutadania pugui escollir lliurement i democràtica la forma d’Estat, així com també que Catalunya pugui decidir el seu futur.

En Rubèn Arenas, cap de l’oposició i portaveu del grup municipal d’ERC, deia al finalitzar la sessió del ple: “Hem constatat, un cop més, que els socialistes han renunciat als seus principis republicans fundacionals, de la mateixa manera que veiem, dia a dia, com han renunciat a millorar Sant Adrià per fer-lo avançar cap a un futur més digne. El PSC ha esdevingut un partit conservador que només actua com a crossa del règim del 78.”

Altres votacions del Ple

Els republicans també van presentar, conjuntament amb MES i Sant Adrià en Comú, una moció en defensa dels estalvis que tots i totes els adrianencs i adrianenques han anat acumulant al llarg d’aquests anys en forma de superàvit dels comptes municipals, i que un pacte PSOE-Podemos pretenia entregar al govern espanyol a canvi d’un préstec i de no recuperar la totalitat dels diners de Sant Adrià fins al 2037. La moció va prosperar gràcies a l’adhesió de tots els grups amb l’excepció de C’s, que es va abstenir en la votació d’alguns dels punts.

Per altra banda, els republicans, van participar activament en una moció impulsada per SAeC per sol·licitar que l’ajuntament desenvolupi una aplicació perquè la ciutadania pugui comunicar incidències en temps real al govern municipal, i també van aconseguir, gràcies a una negociació in extremis amb la majoria dels grups del consistori, tombar una moció de C’s sobre les ocupacions i transformar-la en una moció a favor de conjugar el dret a l’habitatge, el dret a la propietat i la lluita contra les ocupacions delinqüencials.

En l’apartat de precs i preguntes, els republicans van llegir una declaració en defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, el qual consideren que ha estat injustament inhabilitat en el marc de la causa general que el Poder Judicial ha obert contra l’independentisme català. ERC va acabar aquest apartat recordant els presos i preses polítics en un ple més, recordant la injustícia del seu empresonament i reclamant-ne, un cop més, la llibertat i l’amnistia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí