15.8 C
Badalona
martes, octubre 20, 2020

El conseller Calvet i el rector de la UPC presenten el nou edifici del Campus Diagonal-Besòs

El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Damià Calvet, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, UPC, Francesc Torres, han presentat avui el nou edifici de recerca al Campus Diagonal-Besòs. A l’acte hi han assistit també l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, la gerent del Consorci del Besòs, Carme Ribas, com a representant de l’Ajuntament de Barcelona, el director de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Héctor Santcovsky, i la directora de l’EEBE (Escola d’Enginyeria Barcelona Est) de la UPC, Adriana Farran, com a integrants del Consorci que impulsa el Campus.

Durant la seva intervenció, Calvet ha destacat que “amb l’INCASÒL disposem d’una eina amb la qual estem a disposició  de la ciutat per tirar endavant un projecte de regeneració urbana al servei d’aquestes polítiques de recerca i transferència de coneixement del món universitari”. En aquest sentit, ha assegurat que “un país que no vol disposar d’un sistema universitari fort i robust és un país que no es respecta a sí mateix”.

El conseller ha valorat que “amb els anys hem aconseguit anar cap a models més homologables del món als quals ens volem assemblar, com les universitats anglosaxones, on hi ha una connexió entre el món privat i el món universitari que suma i genera situacions win-win que ens fa ser una societat més potent”.

El passat mes de juliol, la UPC i l’INCASÒL van signar un acord per impulsar l’edifici D, que serà el 6è edifici del Campus Diagonal-Besòs. Aquest nou equipament esdevindrà un pol d’atracció per a centres i  grups de recerca que se sumarà a la resta d’unitats que la UPC ja té en funcionament al Campus.

Campus Diagonal-Besòs. Parcel·la D.

Un nou espai universitari per impulsar la recerca

El nou edifici estarà situat entre la rambla Central del Campus i el carrer d’Eduard Maristany, tindrà una superfície total construïda de 10.670 m2 i una inversió d’aproximadament 20 milions d’euros. La UPC va transferir els terrenys de la parcel·la D a l’INCASÒL en dret de superfície, que serà qui construirà i gestionarà el nou equipament per col·laborar amb la Universitat en el foment de la innovació tecnològica i la recerca.

El projecte preveu construir un edifici altament sostenible, com també ho són la resta d’edificis del Campus Diagonal-Besòs, amb una volumetria amb dues alçades, planta baixa més sis plantes d’alçada al carrer d’Eduard Maristany i planta baixa més tres plantes d’alçada a la rambla Central, donant lloc a un edifici esglaonat.

L’edifici D és un projecte flexible, que acollirà centres de recerca i la pròpia UPC, completant així els àmbits actuals de les disciplines de la docència i la recerca que són, entre d’altres, l’energia verda i l’enginyeria biomèdica.

Aquesta nova estructura vol ser també un pol d’atracció per a d’altres centres i grups dedicats a la investigació amb l’objectiu d’incrementar el valor afegit dels professionals i, de ben segur, la interrelació entre els diferents grups de treball.

El Campus Diagonal-Besòs

El setembre del 2016 es posava en marxa el Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech (UPC), amb 3.100 estudiants i 400 docents i investigadors de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est, EEBE. Amb una oferta de set graus, quatre màsters i quatre doctorats, centrada en les enginyeries biomèdica, elèctrica, electrònica industrial  i automàtica, de l’energia, mecànica, química i de materials. A més de l’activitat docent, l’EEBE té vinculats 41 grups i centres de recerca en diferents àmbits de l’enginyeria.

Actualment, l’EEBE és el principal motor del Campus Diagonal-Besòs. Aquest espai d’innovació i coneixement, situat entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs, és un dels campus universitaris més potents en enginyeria sostenible de Catalunya, amb més de 150.000 m2 de sostre edificable per acollir docència, recerca, innovació, activitat empresarial i serveis a la comunitat universitària. El Campus s’ha constituït, també, amb la voluntat de tenir un impacte rellevant en el territori, i de ser-ne motor de transformació social i econòmica.

Altres Articles

L’Ajuntament netejarà les males herbes i la brutícia de 30.000 escocells de la ciutat abans d’acabar l’any 2020

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat durant les darreres setmanes una campanya per eliminar les males herbes de 30.000 escocells i els paviments...

El Mercat d’Encants tanca durant dues setmanes

En el marc de les noves mesures aprovades, per als propers 15 dies, pel govern de la Generalitat amb l’objectiu de frenar...

FILMETS ha presentat en ‘première’ a Catalunya els curtmetratges presentats enguany als premis BAFTA, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica

FILMETS Badalona Film Festival ha estat un any més la porta d’entrada a Catalunya dels premis BAFTA 2020, els prestigiosos guardons de...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,399FansMe gusta
1,503SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitat

Últims Articles

L’Ajuntament netejarà les males herbes i la brutícia de 30.000 escocells de la ciutat abans d’acabar l’any 2020

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat durant les darreres setmanes una campanya per eliminar les males herbes de 30.000 escocells i els paviments...

El Mercat d’Encants tanca durant dues setmanes

En el marc de les noves mesures aprovades, per als propers 15 dies, pel govern de la Generalitat amb l’objectiu de frenar...

FILMETS ha presentat en ‘première’ a Catalunya els curtmetratges presentats enguany als premis BAFTA, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica

FILMETS Badalona Film Festival ha estat un any més la porta d’entrada a Catalunya dels premis BAFTA 2020, els prestigiosos guardons de...

Las nuevas Caixas store

Buenos días Sr Faine, quería comentarle lo siguiente: Tengo un hijo con una enfermedad mental, hemos solicitado la ley de dependencia, y...

FILMETS inicia la 46a edició del festival amb la projecció per primer cop a Catalunya de ‘Correspondència’, l’últim curt de Carla Simón

FILMETS Badalona Film Festival ha obert aquest vespre la seva 46a edició en una Sessió Inaugural que ha tingut lloc al Teatre...