Els grups municipals van donar el vistiplau, en la sessió plenària celebrada ahir 27 de juliol, a l’aprovació inicial del Pla director urbanístic (PDU) d’ordenació del litoral en l’ àmbit de les Tres Xemeneies.

L’àmbit d’aquest PDU proposa, per una banda, delimitar i ordenar un sector de nova ordenació d’unes 32 hectàrees situades al litoral Metropolità de Barcelona, a la franja que queda entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies, al límit amb el barri de la Mora de Badalona. I d’altra banda, transformar mitjançant directrius urbanístiques, un àmbit més gran d’aproximadament 92 hectàrees on es troben actualment magatzems i àrees industrials.

L’àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica i molt ben comunicada dins de la ciutat metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi activitats. Amb el tancament de les antigues indústries, s’obre la possibilitat de repensar i transformar aquesta àrea en el marc dels processos de millora del front litoral metropolità.

Entre els objectius del PDU de les Tres Xemeneies cal destacar:

  • Garantir la dotació d’equipaments i zones verdes, tot dignificant les existents i així com els carrers i espais públics.
  • Iniciar els tràmits amb el Ministeri per tal de recuperar les platges.
  • Destinar el 40% de pisos de nova construcció a habitatge protegit. D’aquest habitatge protegit el 50% serà destinat al lloguer.
  • Incloure les infraestructures necessàries per assegurar la connectivitat del sector, tant entre el teixit urbà i la costa com al llarg del litoral, considerant el tramvia, la dotació de voreres per als vianants i la xarxa de carrils bici.
  • Conservar les tres xemeneies com a equipament emblemàtic per a usos socioculturals. Cal recordar que les tres xemeneies i la sala de turbines de l’antiga central tèrmica van ser declarades Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el setembre de 2016.
  • Garantir la implicació de les institucions públiques en el procés de transformació de l’àmbit.
  • Fomentar la informació i la participació ciutadana, així com la transparència en la gestió d’aquesta remodelació.

Més informació AQUÍ

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí