21.7 C
Badalona
viernes, julio 5, 2024
spot_img

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) treu Badalona i la resta de municipis metropolitans de l’estat d’excepcionalitat, però manté l’estat d’alerta per sequera

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui una Resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la qual es declara la sortida de l’estat d’excepcionalitat i l’entrada en l’estat d’alerta per sequera hidrològica a les unitats d’explotació Embassaments del Llobregat, Embassaments del Ter i Embassaments del Ter-Llobregat que afecta Badalona i tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

D’acord amb el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera i les disposicions posteriors aprovades pel Govern de la Generalitat de Catalunya les mesures i les informacions rellevants per als ajuntaments metropolitans en l’actual situació són les següents:

En l’estat d’alerta per sequera hidrològica, el volum màxim lliurat per a l’abastament de cada municipi, incloent-hi els recursos propis municipals, no poden superar els 250 litres per habitant i dia.

Pel que fa a les noves limitacions vigents per als particulars en l’ús de l’aigua són:

Ús d’aigua per a zones verdes, reg de jardins i horts urbans

  • Es pot utilitzar aigua de la xarxa de subministrament per a regar, però caldrà fer-ho en hores de menor insolació (de 20 h a 8 hores), amb la menor quantitat indispensable d’aigua i mai superar els 450 m3 per hectàrea i mes.
  • Els regs particulars podran utilitzar aigua de xarxa de subministrament, però només es pot regar 2 dies a la setmana.

Piscines

  • No es pot omplir ni reomplir cap piscina que no tingui un sistema de recirculació de l’aigua.
  • Es pot realitzar un primer ompliment d’una piscina que respongui a obres de rehabilitació o de modificació del vas, a condició que disposi d’un sistema de recirculació d’aigua.
  • El reompliment parcial de piscines està permès si tenen sistema de recirculació d’aigua i en les quantitats mínimes indispensables.
  • Les piscines de centres educatius han de ser desmuntables i amb capacitat inferior a 500 litres.
  • Les piscines de les instal·lacions inscrites en el Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut poden omplir-se i reomplir-se.
  • Les piscines per a ús terapèutic o per al bany de persones amb discapacitat, poden omplir-se i reomplir-se.
  •  Les piscines d’aigua de mar es poden omplir sempre.

Neteja de vehicles

  • Sempre que sigui possible s’ha de realitzar en establiments dedicats a aquesta activitat.
  • Fora dels establiments comercials amb activitat de neteja de vehicles, solament es poden netejar vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.

Neteja de carrers, paviments, façanes i similars

  • Els serveis municipals hauran d’utilitzar la mínima quantitat possible d’aigua i prioritzar l’ús d’aigua no procedent de xarxa d’abastament d’aigua potable.
  • Els particulars solament poden fer aquest tipus de neteja amb aigua potable amb pal de fregar, galleda o esponja o sistemes de neteja a alta pressió.

Fonts ornamentals

Cal que continuïn tancades.

Llacs artificials

Han de romandre tancats a excepció d’aquells que suposin un suport vital a la vida aquàtica.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles