21.9 C
Badalona
lunes, julio 1, 2024
spot_img

Badalona transforma el carrer d’Eduard Maristany, complint una obra llargament reivindicada pels veïns

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest matí les obres de reforma que estan a punt de finalitzar al carrer d’Eduard Maristany, al barri de La Mora, transformant completament aquest espai a tocar de les Tres Xemeneies. L’alcalde ha destacat que “aquesta obra, llargament esperada i reivindicada pels veïns, és un salt de qualitat que dignifica aquest accés a Badalona des de Sant Adrià de Besòs, utilitzat diàriament per milers de vianants, vehicles i ciclistes”.

La reforma ha suposat un canvi absolut de la zona, que amb l’enderroc de l’antic mur, la nova urbanització i la instal·lació de nova il·luminació, deixa enrere els problemes de seguretat i mobilitat que patia des de feia anys. Durant l’actuació que s’ha fet en els darrers mesos, s’ha augmentat l’amplitud de la via fins als 21 metres, convertint-se en un carrer amb espai suficient per als vehicles, els vianants i un carril bici de doble sentit. També s’han modernitzat els serveis d’il·luminació i clavegueram, s’han instal·lat nous embornals i un nou col·lector, s’han adequat les voreres, s’ha plantat nou arbrat, es posarà nova vegetació i s’instal·laran nous elements de senyalització.

La reforma del carrer d’Eduard Maristany ha implicat també la intervenció artística en el nou mur portada a terme pels especialistes en pintures artístiques per a la transformació d’entorns Arte y Muralismo, que han cobert la nova construcció amb pintures amb motius marins. Amb aquesta intervenció es busca decorar l’espai i convertir-lo en un aparador del significat del mar per a Badalona i, a la vegada, conscienciar sobre la importància de la conservació dels fons marins. A més, es pretén que el mural del nou mur no sigui vandalitzat amb graffitis fets de manera aleatòria i sense un criteri homogeni.

“L’actuació feta al carrer d’Eduard Maristany, i la transformació de tota aquesta zona, era un compromís i un projecte que vam impulsar durant el meu segon mandat i és un gran orgull que ja sigui una realitat”, ha explicat l’alcalde de Badalona. “La nova urbanització i la instal·lació de nou enllumenat, arbres, voreres amples i un carril per a bicicletes ha fet que aquest espai hagi deixat de ser un indret fosc i indigne a ser una zona molt més segura on ve de gust passejar i gaudir del nostre front marítim”, ha conclòs Garcia Albiol.

L’alcalde ha estat acompanyat durant la visita pel tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, i per la regidora del districte 5, Florencia Badia, i altres membres del govern, a més responsables tècnics.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles