20.9 C
Badalona
miércoles, junio 26, 2024
spot_img

El jutjat dona la raó a l’Ajuntament de Badalona i desestima la suspensió de la desocupació de l’antic institut B9 que havien demanat els ocupes

El jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Barcelona ha desestimat la sol·licitud de suspensió cautelar de la resolució municipal per al desallotjament de l’antic institut B9, situat a l’avinguda d’Alfons XII, al barri del Remei on hi ha uns 150 ocupes i que s’ha convertit en un focus de conflictes i de problemes de convivència.

La suspensió cautelar de la resolució de desallotjament dictada pel Departament de Patrimoni de l’Ajuntament el passat 6 de maig l’havien demanat els advocats dels ocupes en el seu escrit d’interposició de recurs contra la resolució municipal. Tot i que ara els representants dels ocupes poden interposar recurs d’apel·lació contra aquesta decisió, amb la desestimació d’aquest recurs es dona un pas més per a la recuperació del domini de la propietat d’aquest edifici.

En els raonaments jurídics de l’acte judicial, la jutgessa assenyala que «en l’anàlisi de la ponderació dels interessos generals, ha de donar-se preponderància a aquests davant dels interessos particulars de seguir en un allotjament de caràcter demanial, sense títol habilitant, perquè el contrari minvaria el dret de l’Administració de recuperar d’ofici un edifici de la seva propietat, en interès de tots.

L’Ajuntament estudiarà ara l’acte judicial per tal d’establir les següents mesures per aconseguir la desocupació del B9. El govern municipal ha explicat en reiterades ocasions que la inseguretat als voltants del B-9 és una queixa constant dels veïns i es produeixen contínuament intervencions de la Guàrdia urbana per avisos dels veïns i per situacions perilloses, motiu pel qual fa mesos que s’ha reforçat la presència policial.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assenyalat que “el Govern municipal donarà la màxima celeritat a la desocupació d’aquest edifici, per poder tornar la zona a la normalitat i impulsar la construcció d’una comissaria de la Guàrdia Urbana en aquell indret”. “Des del govern de Badalona estem actuant per defensar els interessos dels veïns, que han hagut de suportar un increment important de la inseguretat al voltant del B9 i que viuen amb por aquestes circumstàncies”, ha explicat l’Alcalde. A més, Garcia Albiol ha recordat també que el B9 és una propietat municipal i que recuperant l’edifici l’Ajuntament actua en favor de tots els badalonins.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles