26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Aquest divendres l’Ajuntament torna a instal·lar a la zona d’oci nocturn de Can Ribó un punt informatiu sobre els riscos del consum de substàncies addictives

Aquest divendres 5 de juliol es tornarà a instal·lar a la zona d’oci del polígon de Can Ribó de Badalona el punt d’atenció per informar els joves sobre els riscos que té per a la salut el consum i l’abús de substàncies addictives. La carpa també s’instal·larà el pròxim divendres 19 de juliol. A més, durant aquest mes de juliol el Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona reforça les accions informatives i de sensibilització ubicant un punt informatiu durant dues tardes en la plaça de Pompeu Fabra, al barri del Coll i Pujol, un lloc molt concorregut.

El Servei de Salut presenta aquestes actuacions amb l’objectiu de fer una intervenció més propera a les famílies, preadolescents, adolescents i joves per fomentar estratègies educatives i retardar l’edat d’inici en l’experimentació del consum, així com de reduir els riscos d’aquells que ja s’han iniciat en el consum.

Segons l’enquesta Salut Jove de la Diputació de Barcelona del 2023, realitzada als adolescents de 4ESO dels centres educatiu de Badalona, i que forma part del sistema d’ indicadors en salut de l’Ajuntament, el 15,6% inicia el consum a l’alcohol als 13 anys, el 36% als 14 anys i un 27,5% ho fan als 15 anys. El 68,4% afirmen que el consum el fan amb els seus amics.

En relació amb el consum del tabac, les dades assenyalen que el 9,7% comencen el consum als 12 anys, 21,4% als 13, 39,3% als 14 anys i el 20% als 15 anys.

Horaris:

  • Zona d’oci del polígon de Can Ribó. Divendres 5 i 19 de juliol de 22.30 a 02.00 hores.
  • A la plaça de Pompeu Fabra. (costat entrada metro per l’avinguda de Martí Pujol, 159) 12 i 25 de juliol de 18 a 20.30 hores.

Estudi Hàbits relacionats amb la salut 4t d’ESO 2022-2023

https://www.badalona.cat/ca/serveis-ajuntament/sanitat-i-salut/observatori-salut/enquestes-salut-jove/informe_enquesta-salut_badalona_2022-2023.pdf

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles