24.7 C
Badalona
domingo, octubre 2, 2022
spot_img

El programa Soy Frigo arriba a Badalona per oferir oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual 

El programa de ‘venda amb propòsit’ Soy Frigo tria Badalona com a punt de partida de la iniciativa a Catalunya. Des del seu naixement el 2015, la iniciativa ha aportat formació i una primera oportunitat laboral a més de 4.500 persones a Espanya a través de la venda amb propòsit, ajudant a persones joves i, sobretot, als col·lectius vulnerables. Ara, la iniciativa de la coneguda marca de gelats arriba a la ciutat de la mà de la Fundació Badalona Capaç. 

L’edició d’enguany del programa, que s’ha posat en marxa a la ciutat, representa una oportunitat per a quatre badalonins que, a través de la venda amb propòsit, aprendran l’ofici de la venda al detall mentre impulsen les seves capacitats. El punt de venda de gelats, que en aquest cas és estàtic i esta situat al Passeig Marítim de Badalona, esta obert a tots els badalonins que s’hi vulguin acostar. Des de 2015, Soy Frigo ha generat un impacte positiu a més de 10.000  persones a Europa i més 100.000 a tot el món, moltes d’elles amb algun tipus de discapacitat o amb risc d’exclusió social i laboral. 

La incorporació d’aquesta iniciativa d’inserció laboral a Badalona ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Badalona Capaç, que lluita per la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. L’impacte social d’aquesta iniciativa es basa en la inserció laboral a llarg termini; no sols es formarà a les persones contractades, si no que també es facilitarà un monitor a cadascuna d’elles per a proporcionar-los tota l’ajuda que necessitin i per assegurar que la seva experiència laboral a Soy Frigo és un èxit.  

L’edició d’enguany s’ha posat en marxa al Passeig Marítim amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; de la presidenta de la Fundació Badalona Capaç, Maite Arqué, i de la responsable nacional de Soy Frigo, Cristina Nadal. L’acte també ha servit per a presentar el punt de venda amb les dues bicicletes ubicades al passeig marítim de Badalona. “Tot badaloní té dret a una oportunitat laboral -assegura l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro- és per això que celebrem l’arribada del programa Soy Frigo a la nostra ciutat, alhora que continuem treballant per un comerç i un turisme sostenible i amb un impacte social positiu”.   

Per la seva banda, Maite Arqué, presidenta de Badalona Capaç, ha destacat que “el programa Soy Frigo aporta un gran apoderament als seus participants i ajuda a visibilitzar les capacitats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta iniciativa permet continuar millorant la qualitat de vida de les persones amb les quals treballem a través de la inclusió social i el desenvolupament personal.” 

Finalment, Cristina Nadal, responsable de Soy Frigo a Espanya, destaca la necessitat que “les empreses i les marques enfoquin les seves accions més enllà de l’aspecte comercial, i que busquin generar un impacte positiu conjunt a través d’un propòsit que aportin millores als nostres pobles i ciutats”. Per això, són necessàries les aliances i tal com diu sempre l’Ana Palencia, “Es tracta de compartir i no competir”.  

Sobre ‘Soy Frigo’  

“Soy Frigo” és un programa de venda amb propòsit amb un abast mundial i està impulsat per Unilever a través de la seva marca de gelats Frigo®. Amb la iniciativa, els participants tenen la possibilitat de millorar la seva ocupabilitat i viure experiències professionals gestionant un punt de venda de gelats mòbil o fix. Prèviament, tots els participants reben una formació en línia en desenvolupament personal i professional amb l’objectiu de millorar les seves aptituds i la seva ocupabilitat futura. El programa, que va néixer a Espanya en 2015, s’ha exportat a diferents països de tot el món fins a aconseguir un impacte positiu en més de 100.000 persones en tot el planeta. 

Sobre Fundació Badalona Capaç 

Des de la Fundació Badalona Capaç vetllem per la inclusió i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID). Treballem des del reconeixement individual de la persona, garantint els suports necessaris en el camí cap a la millora de la seva qualitat de vida, així com la de les serves respectives famílies, en la defensa dels seus drets i promoció de la ciutadania. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles