25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Des d’avui ja es poden sol·licitar els ajuts econòmics per a autònoms i micropimes afectades pel COVID-19 que es podran demanar fins el 31 de desembre de 2020

Avui s’ha obert el termini per sol·licitar els ajuts econòmics per a autònoms i micropimes afectades pel COVID-19 que es podran demanar fins al 31 de desembre de 2020. En aquesta primera convocatòria d’ajudes l’Ajuntament de Badalona atorgarà als treballadors i treballadores autònomes i a les micropimes afectades per l’impacte de les mesures que s’han establert fruit de la crisi sanitària generada per la COVID-19 una ajuda de fins a 350 €.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que “l’objectiu de prendre aquesta mesura municipal és estar al costat dels veïns que més han patit la crisi i facilitar la reactivació econòmica del petit teixit empresarial de la ciutat, afavorint la seva estabilitat i el foment de l’ocupació”.

L’Ajuntament ha posat en marxa un espai al web municipal perquè els afectats puguin fer tot el tràmit on line a través de la web www.badalona.cat.

A més, per poder facilitar informació al respecte, s’han posat en funcionament quatre punts d’assessorament presencial (Centre Cívic Can Cabanyes, Centre Cívic La Salut, Centre Cívic Sant Roc i edifici municipal El Viver), que funcionen amb cita prèvia. L’Ajuntament també ha habilitat el telèfon 664 063 200 i el correu electrònic ajutsempreses@badalona.cat per consultes.

L’import màxim corresponent a l’atorgament dels ajuts econòmics d’aquesta primera convocatòria és de 1.570.000 euros, per a l’exercici 2020-2021 amb el finançament del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per poder accedir a aquests ajusts s’hauran de complir, entre d’altres, els següents requisits:

1. Ser persona física autònoma (treball autònom amb i sense treballadors) o jurídica amb activitat econòmica activa a l’entrada en vigor de RD 463/2020 de l’estat d’alarma.

2. Tenir la seu social al municipi de Badalona

3. En el cas d’autònoms:

– Haver suspès la seva activitat, total o parcialment, com a conseqüència del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID19. (inclou disminució d’ingressos del 75% respecte els 6 mesos anteriors d’activitat)

4. En cas de micro empresa:

– Tenir un màxim de 9 treballadors i un volum d’operacions no superior a 2.000.000 € anuals segons el Reglamento (UE) nº 651/2014 de la Comissió europea.

– Haver suspès la seva activitat presencial o tancat al públic pel mateix Decret o les seves posteriors modificacions

L’Ajuntament aportarà un 50% de les despeses acreditades següents amb un màxim de 350 euros per ajut concedit.

a) Despeses d’implantació de mesures de seguretat, protecció i salut de les condicions de treball, relacionades amb la COVID-19.

b) Despeses de subministraments de serveis bàsics (aigua, electricitat, gas), comunicacions, i assegurances, amb un màxim de 6 mesos des de la implantació de l’estat d’alarma.

Els ajuts econòmics no podran cobrir les despeses d’obres d’instal·lació, remodelació o adequació dels locals, l’IVA de les factures i, si escau, els impostos indirectes equivalents quan siguin susceptibles de recuperació o compensació.

El conjunt d’aportacions, subvencions i ajuts no podrà excedir el total de la despesa real efectuada pel beneficiari

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles