26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Iniciativa pionera d’ús de la realitat virtual per afavorir la relaxació dels donantsa la propera marató de donació de sanga l’Hospital Municipal de Badalona

Les persones que participin a la propera marató de donació de sang a l’Hospital Municipal de Badalona, que se celebrarà a la sala d’actes del centre dimecres vinent, 12 de juny, de 9 a 20 hores, podran utilitzar unes ulleres de realitat virtual amb escenaris relaxants abans de la fer la donació. Aquesta iniciativa pionera, que neix fruit de la col·laboració entre l’equip d’Innovació de Badalona Serveis Assistencials (BSA) i el Banc de Sang i Teixits (BST), permetrà avaluar si l’ús de la realitat virtual pot afavorir que els donants se sentin més confortables i relaxats.

Les persones que vulguin participar a la marató cal que s’hi inscriguin mitjançant aquesta web, tot i que, si queden places disponibles, es podrà donar sang sense reserva prèvia. La campanya, que recull el lema institucional d’enguany del BST, “Toca donar sang, toca rebre vida”, s’emmarca dins els actes que es faran durant la segona setmana de juny amb motiu de la celebració, el dia 14, del Dia Mundial dels Donant de Sang.

En general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, entre 18 i 70 anys i un pes de 50 quilos o més i que, en cas de ser dona, no estigui embarassada.

Medul·la òssia i llet

A banda de donar sang, les persones menors de 40 anys que ho desitgin podran registrar-se el dia de la marató com a potencials donants de moll d’os i passar a formar part del REDMO, el registre internacional de donants de medul·la òssia que ajuda a trobar donants compatibles en cas de necessitat de trasplantaments en leucèmies o malalties de la sang.

Així mateix, les mares que estiguin en període de lactància podran registrar-se com a donants de llet.


Menys donacions a l’estiu

A Catalunya cada dia fan falta 1.100 donacions per donar resposta a les necessitats dels malalts. Ara que s’aproxima l’estiu es vol recordar que, en aquestes dates, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments, i convidar tothom qui pugui donar a fer-ho abans de marxar de vacances. El canvi d’hàbits de la ciutadania i la calor són les principals raons per les quals baixen les donacions durant l’època estival.

Les persones que tinguin previst un viatge poden consultar al web  www.donarsang.gencat.cat/viatges si hi ha algun impediment per donar sang un cop hagin tornat.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles