24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Prop d’un 90% d’ocupació als teatres municipals de Badalona durant la temporada gener-maig 2024

Els teatres municipals de Badalona – Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante – han tancat la programació professional de la temporada gener – maig 2024 amb un 88% global d’ocupació.

Un total de 24 espectacles han conformat aquesta temporada d’arts escèniques professionals a Badalona. Una xifra lleugerament inferior a la de l’any anterior però que ha mantingut, no obstant, la mateixa quantitat de sessions exhaurides i ha superat el percentatge global d’ocupació.

Més de 8.500 espectadors i espectadores han gaudit d’una àmplia oferta de representacions escèniques. Han obert i tancat la temporada grans caps de cartell: Lolita a Poncia de Luis Luque i Jordi Boixaderas i Rosa Renom a Casares-Camus, una història d’amor de Mario Gas. També s’han pogut veure dos grans formats de comèdia i drama amb The Party de Sergi Belbel i La nostra ciutat de Ferran Utzet, respectivament. Les propostes més singulars i innovadores han estat, aquesta temporada, El Testament de Ramon Molins, L’illa deserta de Marc Artigau i Queralt, Prima Facie de Juan Carlos Fisher i Castroponce de Pablo Rosal. L’humor ha estat assegurat amb Conspiranoia de Marc Angelet i Jordi Casanovas, el monòleg del Monaguillo i l’impro-teatre Pongo de Judit Martin i Alba Florejachs.

Dins de la programació familiar s’han pogut veure els espectacles Lumière del mag Txema Muñoz, Cometa de Roser López Espinosa i Juguem? de la companyia Ninnus. La quarta funció familiar, Hamelí de la companyia Xip Xap, es va haver de suspendre per motius de força major de la companyia però tornarà a la programació de la tardor.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÀGIA, XXIV MEMORIAL LI-CHANG

Del 3 de febrer al 3 de març, Badalona va acollir la XXIV edició del Memorial Li-Chang amb gairebé el 100% d’ocupació als tres teatres municipals. 2.500 espectadors i espectadores van assistir als set espectacles principals del festival que va començar amb Lumière del mag Txema Muñoz, seguit de la Gala de Màgia i Humor, les quatre funcions de la Gala Internacional i la Gala Solidària. Aquesta edició també va comptar amb altres activitats complementàries a biblioteques, centres cívics, llibreries, així com la ja clàssica Trobada de Mags al Centre Comercial Màgic.

FESTIVAL BLUES & RITMES

Del 12 al 21 d’abril, el Festival Blues & Ritmes va celebrar els seus 35 anys d’història amb un espectacle de producció pròpia protagonitzat per Jim Lauderdale i Los Hermanos Cubero i quatre concerts més exclusius a Catalunya que van aconseguir un 75% global d’ocupació.

FESTIVAL DANSA METROPOLITANA

El Festival Dansa Metropolitana va tornar un any més als teatres municipals de Badalona. Y’a plus d’saisons del coreògraf francès Abderzak Houmi i la seva companyia X-Press i l’espectacle familiar Cometa de la coreògrafa Roser López Espinosa van omplir els escenaris del teatre Zorrilla i Margarida Xirgu amb coreografies molt imaginatives, dins d’un festival que va comptar amb una mitjana del 87% d’ocupació.

ALTRES ACTIVITATS

Durant aquesta temporada s’han mantingut els tres cicles cinematogràfics que es projecten habitualment al teatre Margarida Xirgu. El cicle de cinema català Cicle Gaudí i el cicle de cinema documental Docs del Mes han ocupat els vespres dels dimecres a les 20 hores. Per altra banda, el cicle de cinema familiar Pack Màgic s’ha projectat mensualment els diumenges a les 12 hores del migdia.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles