24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Creix “Llars Horitzó” amb dos pisos més per a gent gran a Badalona

Durant el 2024 s’han posat en marxa dos nous pisos a Badalona, al barri de Coll i Pujol, que amplien el projecte “Llars Horitzó” per a gent gran. Són dos pisos on viuen en total vuit persones jubilades majors de 60 anys amb autonomia física i mental, però en situació de vulnerabilitat per la manca de recursos per accedir a un habitatge.

Les vuit persones residents als nous dos pisos -dues dones i dos homes a cadascun d’ells- se sumen a les disset que viuen a l’edifici de La Rambla de “Llars Horitzó”, que va començar a funcionar al 2020 durant la pandèmia. Cada persona paga un lloguer assequible, d’acord amb els seus ingressos i mai per sobre del 30% de la seva pensió. Tenen una habitació individual i el menjador i la cuina són espais compartits.

La mitjana d’edat de “Llars Horitzó” és actualment de 70 anys, amb 16 homes i 9 dones en total. A més d’oferir habitatge digne a gent gran i millorar la seva qualitat de vida, el projecte també pretén fer front a la soledat no volguda.

Algunes de les persones residents als nous pisos de Llars Horitzó al menjador del pis on viuen.

Els dos pisos han estat comprats i reformats per la Fundació Roca i Pi a través del servei de reformes de la Fundació Formació i Treball per tal que, entre d’altres, puguin comptar amb dos banys cadascun d’ells. Estan a la mateixa finca i en ells havien viscut durant més de vint anys germanes de la Congregació Religiosa de les Carmelites Missioneres.

Un projecte en aliança

El projecte “Llars Horitzó”, on en total viuen 25 persones, és possible gràcies a l’aliança entre la Fundació Llegat Roca i Pi, la Fundació Llars Compartides i Càritas Diocesana de Barcelona. Les persones residents són autònomes en el seu dia a dia i compten amb l’acompanyament d’una educadora social de l’equip de la Fundació Llars Compartides, que és l’entitat que gestiona el projecte.

Durant l’acte d’inauguració dels pisos s’ha posat de manifest per part de les entitats socials  l’objectiu de poder ampliar-lo per representar una alternativa d’habitatge social per a un envelliment digne.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles