26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

La Nit de Sant Anastasi aplega 115.000 persones a Badalona

115.000 persones van omplir ahir els carrers de Badalona per gaudir de la Nit de Sant Anastasi, l’acte més emblemàtic de les Festes de Maig. La celebració va iniciar-se amb el Repic de campanes i el Ball a plaça. Posteriorment, el Seguici, format pels entremesos de la ciutat, va dirigir-se cap a la platja dels Pescadors per acomiadar-se simbòlicament del dimoni.

 Al voltant de les 22 hores, veïns i visitants van aplegar-se al passeig de la Rambla per gaudir d’una de les grans novetats de les festes d’enguany, un espectacle de més de 200 drons que van sobrevolar el cel de la ciutat i van omplir-lo de llum i color. El xou va oferir als assistents una exhibició de figures lumíniques al cel, algunes d’elles relacionades amb la ciutat, com ara la Venus de Badalona, el Pont del Petroli i la Casa de la Vila.

La Nit de Sant Anastasi va continuar amb el piromusical, l’avantsala de l’acte festiu més genuí del patrimoni folklòric de Badalona, la Cremada del Dimoni. Els assistents que omplien la Rambla van veure com El Dimoni ‘Apugem els preus’, figura dissenyada per Cristian Jerónimo inspirada en la pujada de preus de la cistella de la compra, era engolit per les flames.

 La celebració es va traslladar després al passeig Marítim, on 65.000 persones van vibrar amb els Concerts de Festes d’Abraham Mateo i Stay Homas.

Increment del dispositiu de seguretat

Per garantir la seguretat durant els actes de la Nit de Sant Anastasi, l’Ajuntament de Badalona va incrementar en un 70%, respecte a l’any 2023, els efectius de seguretat.

Hi va haver un total de 183 efectius treballant per a la seguretat de tots els participants i espectadors dels actes. El nombre d’agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, es va ampliar fins als 113 – 44 més que l’any passat-, i també es va incrementar el nombre de Mossos d’Esquadra, que va passar de 22 l’any 2023 a 30 aquest any. A la vegada, hi va haver més personal sanitari, de servei de protecció civil, vigilants de seguretat i recursos de prevenció i extinció d’incendis, fins a completar els 183 efectius.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles