La Copa del Rei Badalona 2023 ha donat el tret de sortida amb la celebració aquest dilluns 23 de gener del seu sorteig d’aparellaments, que ha tingut lloc al BCIN (Badalona Centre de Convencions i Negocis). 

El torneig, que es disputarà al Palau Municipal d’Esports de Badalona del 16 al 19 de febrer ja coneix, per tant, els duels que viurà a quarts de final, així com els possibles encreuaments de semifinals. 

L’acte, conduït per la periodista Alejandra Llambés i per Fran Fermoso, una de les veus de la Lliga Endesa a Movistar+, va arrencar amb un espectacular vídeo sobre el torneig del KO, que aquest any comptarà amb el Reial Madrid, el Barça, Lenovo Tenerife, Cazoo Baskonia, Unicaja, Gran Canària, Joventut i València Basket com a participants. 

Els primers a prendre la paraula han estat els representants institucionals. Rubén Guijarro, alcalde de Badalona, ha assenyalat que “tenim una ciutat bolcada des de l’inici. El bàsquet torna al bressol reial. Feia 40 anys que esperàvem i ja és aquí. És una fita històrica per a la ciutat”. 

D’altra banda, Antonio Martín, president de l’acb, ha assegurat que “ha costat classificar-se, perquè la primera volta ha estat disputada. Serà una Copa molt oberta i ningú no estarà content amb els aparellaments”. 

També ha volgut recordar que “l’Ajuntament s’ha implicat moltíssim des del principi per poder celebrar aquí aquesta Copa. A més, el que no és la pista també serà molt entretingut. El que passarà a Badalona a partir del 16 serà molt divertit. Badalona viurà el bàsquet i la gent s’ho passarà molt bé”. 

Torn per a la Minicopa Endesa 

I després dels discursos, va arribar el moment de la veritat. En primer lloc per a la Minicopa Endesa que, com ja va passar la temporada passada, s’ha unit a aquest primer esdeveniment de la temporada per celebrar el sorteig de grups. 

Els “Colgados del aro by Endesa’ Juanma López Iturriaga i Siro López han exercit de mans innocents del torneig en què neixen les futures estrelles del bàsquet espanyol. 

Després d’una breu explicació sobre la dinàmica del sorteig, ha començat el mateix, traient en primer lloc les boles del bombo dels no caps de sèrie (Joventut, València Basket, UCAM Múrcia Redexis i Gran Canària), per completar els grups amb els equips caps de sèrie (Reial Madrid, Barça, Unicaja Andalusia i Real Betis Bàsquet). 

El sorteig ha quedat així: Grup A: Reial Madrid, Reial Betis Bàsquet, UCAM Múrcia Redexis i València Basket Grup B: Unicaja Andalusia, Barça, Joventut Badalona i Gran Canària. 

El torneig arrencarà el 15 de febrer i es disputarà al pavelló de Llefià, a excepció de la gran final que es jugarà a l’”Olimpic” hores abans de la disputa pel títol de la Copa del Rei. 

Arriba el moment de la veritat! 

I després de les futures promeses, ha arribat el torn de les estrelles ja consagrades. Dues autèntiques llegendes del bàsquet espanyol, Juanma López Iturriaga i Jordi Villacampa, tots dos protagonistes de l’única final del torneig que s’ha disputat fins ara a Badalona, a la temporada 1984-85, han estat els encarregats d’extreure les boles de la Copa del Rei. 

El primer aparellament a aparèixer ha estat el conformat per Barça i Unicaja, sortint a continuació les boles que enfrontaven Reial Madrid i València Basket. La tercera sèrie de quarts de final la protagonitzaran Lenovo Tenerife i Gran Canària, quedant per al final les boles que ocultaven els noms de Cazoo Baskonia i Joventut Badalona, tancant així el quadre de la Copa del Rei Badalona 2023. 

Quadre de la Copa del Rei Badalona 2023 

Dijous 16 de febrer 

18:30 Reial Madrid – València Basket 

21:30 Barça – Unicaja 

Els dos guanyadors s’enfrontaran a la semifinal 1 

Divendres 17 de febrer 

18:30 Lenovo Tenerife – Gran Canària 

21:30 Joventut Badalona – Cazoo Baskonia 

Els dos guanyadors s’enfrontaran a la semifinal 2 

Dissabte 18 de febrer 

18:30 Semifinal 1 

21:30 Semifinal 2 

Diumenge 19 de febrer 

19:00 Final 

Vídeo del Sorteig de la CopaACB i Minicopa Endesa 2023 a Badalona: 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí