15.1 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

El Parc de les Muntanyetes acollirà aquest diumenge 27 de novembre la 27a edició del Mercat del Trasto amb 248 parades 

Aquest diumenge 27 de novembre es celebra la vint-i-setena edició del tradicional Mercat del Trasto de Badalona al Parc de les Muntanyetes, que enguany comptarà amb 248 parades. Es tracta d’una fira on els ciutadans particulars i associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà. El mercat té l’objectiu de promoure la reutilització, donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i, alhora, donin servei a persones que els necessitin. És per això que s’emmarca dins les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. 

Un Mercat del Trasto amb vessant solidari 

En aquesta edició i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi, podrà fer aportacions de menjar, ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà mercès a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar. 

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que comptarem amb la col·laboració l’Associació Social Andròmines, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social, que gestionarà i revalorarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.), els recollirà l’Associació Social Andròmines per tal de classificar-los i recuperar-los. 

Dins dels actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 

Aquesta edició del Mercat del Trasto s’emmarca dins dels actes de la XIV Setmana Europea de la Prevenció de Residus que, enguany, se celebra del 19 al 27 de novembre i se centrarà en el tèxtil, és a dir, la moda circular i sostenible. El tèxtil representa el quart sector en ús de matèries primeres i aigua i el cinquè en emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. 

Des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona s’ha elaborat un díptic que, amb el nom “La cara oculta de la teva roba” informa i reflexiona sobre com, cadascú de nosaltres, pot reduir l’impacte ambiental a l’hora de comprar i mantenir la seva roba. Aquest díptic el trobareu al punt d’informació del Mercat del Trasto.  

Cal no perdre de vista que el Mercat del Trasto és una eina molt poderosa per reduir residus, ja que, en donar una segona vida a objectes que ja no ens són útils, aquests ja no es converteixen en una resta que cal gestionar. Això és, sobretot, altament beneficiós pel medi ambient i, alhora, estalvia molts recursos de les administracions a l’hora de gestionar residus que, en gran part, són roba usada. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles