14.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Badalona ret homenatge a Joan Soler i Amigó 

Badalona retrà homenatge a la figura de Joan Soler i Amigó, pedagog i escriptor (1941-2022). Ajuntament i entitats de la ciutat han preparat diversos actes que tindran lloc al Museu de Badalona, al Jardí de Ca l’Amigó i al Teatre Zorrilla el dijous 13 i el dissabte 15 d’octubre.  

Els actes d’homenatge «Joan Soler i Amigó, empremtes d’un gran llegat» volen reconèixer “el seu saber i la seva creació en cultura, educació i ciutadania que han esdevingut un llegat que cal conèixer i difondre per tal que les seves empremtes esdevinguin noves llavors, d’Artigues a Manresà i de Canyet a Baix a Mar, arreu de la ciutat i del món”. 

Dijous 13 d’octubre, acte al Museu de Badalona 

El Museu de Badalona acollirà el dijous 13 d’octubre, a les 19 hores, un diàleg homenatge a Joan Soler i Amigó amb Jan Grau, Joan Mayné i Fina Niubó, moderat per Emili Muñoz. L’acte finalitzarà amb la interpretació de cançons populars amb textos de Joan Soler i Amigó, a càrrec del Conservatori Professional de Música de Badalona.  

Aquest acte serà d’entrada lliure fins a completar l’aforament. 

Dissabte 15 d’octubre 

Jardí de Ca l’Amigó 

El dissabte 15 d’octubre d’11 a 13 hores, es farà un acte al Jardí de Ca l’Amigó amb una lectura de textos a les 11 hores de Joan Soler i Amigó i a les 12 hores amb l’actuació del Típic Ball de Bastons de Canyet. Tot seguit, es descobrirà la placa commemorativa en memòria de Joan Soler i Amigó. L’acte es clourà amb Cançons d’en Joan, a càrrec del grup Cantaquetx.  

L’acte és d’entrada lliure fins a completar l’aforament. 

Teatre Zorrilla 

El Teatre Zorrilla, situat al carrer del Canonge Baranera,17, serà l’escenari el dissabte 15 d’octubre a partir de les 19 hores, del darrer acte d’aquest homenatge de la ciutat de Badalona a Joan Soler i Amigó. Presentat per Txell Ortiz, començarà amb una actuació de dansa, a càrrec de Moviment 2 i seguirà amb un diàleg sobre “El saber i la creació en cultura, educació i ciutadania de Joan Soler i Amigó”, amb la intervenció de Maite Arqué, Carles Duarte i Jaume Solà. L’Esbart Sant Jordi presentarà a continuació una coreografia creada expressament, que donarà pas a l’acció poètica Gres d’aigua, a càrrec de M. Carme Mateu i Xavi Lite. L’acte d’homenatge finalitzarà  amb l’actuació de Jaume Arnella, acompanyat per diferents músics i, en les darreres cançons, per cantaires de tots els cors de Badalona.  

Acte d’entrada lliure amb aforament limitat. Reserva d’entrades a www.teatrezorrilla.cat  

En l’organització d’aquests actes han col·laborat amb l’Ajuntament diferents persones, entitats i serveis com ara: Anastàsies Badalona, Assemblea Nacional Catalana Badalona, Associació Amics del Teatre Zorrilla, Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, Associació de Veïns del Centre, Associació Processó del Dijous Sant de Badalona, Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Badalona, Cantaquetx, Castellers de Badalona, Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià, Colla Badalonina de la Moixiganga, Colla de Geganters de Badalona, Cor Art i Cultura de Canyet, Cor d’El Círcol, Cor DosXQuatre, Esbart Sant Jordi, Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, Fundació i Cor Ateneu Sant Roc, Gòspel Sentits, Llibreria Mitja Mosca, Llibreria Saltamartí, Moviment 2, Òmnium Cultural, Orfeó Badaloní l’Ateneu, Societat Coral La Badalonense, Tertúlia Flamenca de Badalona i Típic Ball de Bastons de Canyet  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles