18.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

L’Hospital Germans Trias i FILMETS Badalona Film Festival tornaran a oferir sessions del festival a pacients ingressats i a professionals del centre

L’Hospital Germans Trias i FILMETS Badalona Film Festival han signat aquest migdia la renovació de l’acord per apropar una nova edició d’aquest festival de curtmetratges als pacients i professionals del centre badaloní.

Gràcies a aquesta col·laboració, els pacients hospitalitzats al Germans Trias podran gaudir gratuïtament de diferents sessions de curtmetratges a la televisió de la seva habitació durant les setmanes del festival, que enguany arriba a 48a edició i se celebra del 21 al 30 d’octubre. També en podran gaudir els infants ingressats, pels qual s’ha fet una selecció concreta de curts que podran veure a les seves estances.

Enguany, però, s’afegeixen un parell de novetats respecte l’edició passada. D’una banda, l’hospital repartirà el programa íntegre del festival entre les habitacions i altres punts del centre, per despertar especialment entre els pacients l’interès i la seva participació al festival. En aquest sentit, el gerent territorial de la Metropolitana Nord de l’ICS, Jordi Ara, ha subratllat “la nostra il·lusió per obrir les portes del centre a l’art, per fer més amable, divertida i singular l’experiència d’estar ingressat, de donar estones de gaudiment malgrat tot”.

D’altra banda, es potenciarà el paper de la sala d’actes de l’Hospital com a seu de FILMETS, amb la projecció de sessions gratuïtes de curtmetratges per a pacients, professionals, estudiants i investigadors. “Sense restriccions d’aforament com l’any passat, la sala esdevindrà una sala de cinema i punt de trobada per a tothom i volem que es gaudeixi de veure i de debatre sobre cinema i tot el que envolta el festival”, ha emfatitzat Jordi Ara, qui ha posat en valor que no hagi massa institucions sanitàries que esdevinguin seus d’un festival de cinema.

Per la seva banda, el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, espera que aquest segon any d’acord entre Filmets i l’hospital sigui “el de la consolidació”, després que arranqués l’any passat marcat encara amb restriccions per la pandèmia. Josep Viñeta Balsells ha avançat que a l’hospital es projectaran prop de 50 hores de continguts: en concret, 4 hores de tipus infantil per a les habitacions pediàtriques i fins a 42 hores de tipus generalista. “També intentarem fer venir a l’hospital directors i realitzadors, per tal que puguin presentar les seves creacions i establir diàleg amb els espectadors”, ha afegit Josep Viñeta Balsells, que com Jordi Ara s’ha mostrat molt satisfet de renovar aquesta col·laboració.

La 48a edició de FILMETS recupera enguany les projeccions únicament presencials per als curtmetratges de la Secció Oficial, després que les dues edicions anteriors hagin tingut un format híbrid a causa de l’emergència sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. FILMETS mantindrà únicament el caràcter híbrid (és a dir, el format presencial i també a través de la pàgina web del certamen) per a les activitats del FILMETS Pro.

L’Hospital Germans Trias és un centre públic, situat en el marc del Campus Can Ruti, que presta atenció sanitària d’alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelonès Nord i al Maresme, així com a alguns ciutadans d’altres territoris catalans en el cas de determinades patologies, en què l’hospital és referència per a fins a 1.200.000 habitants. L’Hospital el gestiona la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS), que també és responsable de l’Atenció Primària del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles