13.6 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

La Copa del Rei Badalona 2023 engega motors 

La Copa del Rei Badalona 2023 ha començat el seu camí aquest dimarts en un acte de presentació celebrat a l’Hotel Marina Port de Badalona. A set mesos de l’esdeveniment, l’Ajuntament de Badalona i l’acb, acompanyats de representants del teixit esportiu, empresarial i polític de la ciutat, han escenificat l’acord que farà possible que la Copa del Rei torni a Badalona 38 anys després. Entre altres, l’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el president de l’acb, Antonio Martín; el jugador del Joventut de Badalona, Joel Parra; la jugadora internacional Anna Cruz; i l’entrenador del Baxi Manresa, Pedro Martínez.  

Durant la presentació, l’alcalde Guijarro ha explicat que, per a Badalona, acollir la Copa “significa una injecció d’autoestima i orgull de ciutat molt important que ens ajuda a continuar projectant una Badalona en positiu i que torna a estar situada en el mapa” Guijarro ha assegurat que  “Badalona està preparada per ser la seu de tornejos tan importants com aquest i per organitzar tota mena d’esdeveniment perquè té un potencial com a ciutat increïble, fet que tots els assistents i espectadors de la Copa podran descobrir”. “Volem que la Copa de Badalona sigui la gran festa del bàsquet, que tothom se senti partícip i que se senti convidat a gaudir-la. Per això volem que l’esdeveniment arribi als veïns i veïnes de tots els barris i que apel·li a les entitats, restauradors, comerços i entitats esportives de tota la ciutat”, ha afegit Guijarro.  

El president de l’acb, Antonio Martín, ha remarcat que la tria de Badalona com a seu de la Copa «és una aposta segura per la il·lusió de tota la ciutat i per com tothom s’ha implicat per a construir un esdeveniment meravellós per a Badalona i per a nosaltres. El nostre objectiu és que els veïns i veïnes de la ciutat gaudeixin de l’esdeveniment, perquè si és així, els aficionats que venen de fora també ho passaran bé”. Martín també ha destacat que “l’elecció de Badalona és de justícia per allò que significa aquesta ciutat per al bàsquet”. 

La Minicopa, al Poliesportiu de Llefià 

El Poliesportiu de Llefià serà la seu de la Minicopa Endesa, el prestigiós torneig de categoria infantil que es disputarà entre el x i el 19 de febrer de 2023, coincidint amb la celebració de la Copa del Rei a Badalona La decisió s’ha pres després de valorar altres opcions que hi havia a la ciutat per acollir la competició, però que no reunien les condicions necessàries. Així mateix, s’ha optat per portar la Minicopa a Llefià perquè és la zona amb més població de Badalona i d’aquesta manera el torneig també es podrà viure amb intensitat en aquest barri de la ciutat.  

Per tal que la competició es pugui desenvolupar en el Poliesportiu de Llefià en les millors condicions possibles, es farà una adequació completa de les instal·lacions que inclourà els vestidors, la pista i també les graderies, que s’ampliaran per poder acollir més de 1.000 espectadors. A més a més, amb l’objectiu de garantir que els assistents gaudeixin completament de l’experiència de la Copa del Rei i la Minicopa Endesa, hi haurà autobusos llançadora que portaran els aficionats des del Palau Municipal d’Esports fins a Llefià. 

Pedro Martínez, Joel Parra i Anna Cruz aposten per la Copa 

A més dels representants polítics, sindicals i del món empresarial, l’acte de presentació ha comptat amb la presència de tres convidats molt especials, que han compartit la seva visió sobre la Copa del Rei en una taula rodona. 

Pedro Martínez, entrenador del BAXI Manresa, ha desgranat què significa el torneig per a cada protagonista que la disputa: «La Copa és una competició fantàstica des de dins i fora. Et jugues moltíssim des del primer moment: guanyar o anar a casa, i això fa que sigui molt emocionant. Que es jugui en un cap de setmana motiva als equips de cara a donar el seu màxim des del primer moment i la motivació és brutal». 

A continuació, el jugador del Joventut de Badalona, Joel Parra, Millor Jove de la Lliga Endesa 2021-22, ha demostrat que, malgrat no tenir la vasta experiència en la competició de Martínez, sí que comparteix la seva il·lusió per l’esdeveniment: «S’ha convertit en una competició màgica, amb totes les aficions unides. Pots perdre contra qualsevol, no hi ha favorits, i això ho fa especial, per la qual cosa em vaig posar bastant content quan vaig veure que es jugava aquí. A Badalona tothom viu el bàsquet i jugar a casa és una motivació extra, encara que la Copa cal sortir a gaudir-la». 

Per part seva, la internacional i llegenda del bàsquet femení espanyol Anna Cruz, ha definit el torneig com «la festa del bàsquet». «És el que tots volem viure, on tot pot passar. I ja era hora que vingués a Badalona, caracteritzada per respirar bàsquet. Que la Copa es faci aquí per als petits és important, perquè tindran a l’abast de la mà a jugadors de molt de nivell». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles