16.9 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

Badalona celebra aquest diumenge la primera edició de la Fira d’Entitats LGTBIQ+ 

Aquest diumenge 12 de juny se celebrarà a Badalona la primera edició de la Fira d’Entitats LGTBIQ+, que s’ubicarà a la plaça de la Plana entre les 10 i les 14 hores. L’esdeveniment, impulsat per l’entitat Tornem-hi amb la col·laboració de la regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Badalona, comptarà amb la participació d’entitats de tot el territori que oferiran informació i recursos especialitzats als assistents. A més, durant tota la jornada es faran diversos tallers i s’oferirà animació infantil.  

L’entitat organitzadora de la fira és Tornem-hi, que va néixer formalment a Badalona l’any 2018 gràcies a la feina d’unes 20 persones voluntàries. El seu objectiu és donar visibilitat i acollida al col·lectiu LGTBIQ+ i denunciar totes les discriminacions per raó d’orientació i identitat sexual a la ciutat. Les altres entitats destacades que participaran en la fira són Crysallis, una associació de famílies que defensa els drets de la infància i els joves trans; Ampgyll Barcelona, una associació de famílies en contra la intolerància de gènere; Famílies LGTBI, una associació que lluita pels drets de les famílies LGTBI; la Crida LGTBI, una organització que treballa per l’alliberament sexual i de gènere; 28J Autònom, una plataforma en favor de l’alliberament sexual i de gènere; Color cuqui, una organització que s’encarregarà de fer tallers i animació infantil; i Trenquem Armaris, una organització que pretén erradicar la bifòbia, l’homofòbia i la transfòbia. 

La regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Badalona ha col·laborat en l’organització de la Fira i ha cedit a les entitats els espais, el material de taules, cadires, punts de llum i l’assegurança de la jornada. 

La primera edició de la Fira d’Entitats LGTBIQ+ és fruit de diferents converses i trobades de treball entre la regidoria i l’entitat Tornem-hi que s’han produït amb l’objectiu de teixir estratègies per fer de Badalona una ciutat més diversa, inclusiva i respectuosa amb les diversitats sexuals i de gènere. La jornada d’aquest diumenge s’ha pogut fer realitat gràcies també al suport de les dones de Llefià  i la Comissió de cultura de Llefià. 

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha destacat que “des del Govern municipal treballem per tal que Badalona esdevingui una ciutat on es garanteixen tots els drets LGTBIQ+ i per això convido a tota la ciutadania, siguin o no del col·lectiu, a gaudir de la fira, dels seus estands i de les activitats que s’hi faran per entendre que la diversitat sexual i de gènere formen part de la vida de les persones”. La regidora Llauradó ha explicat que “a més de la fira d’aquest cap de setmana, el pròxim 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBIQ+, tornarem a donar veu al col·lectiu i celebrar les diversitats sexuals i de gènere a través de la campanya municipal que enguany porta per lema “A Badalona, vivim l’Orgull””.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles