18.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Les infraccions penals a Badalona durant el primer trimestre de 2022 se situen per sota de la mitjana de les dades de Catalunya i de les principals ciutats de la província de Barcelona  

Segons les dades publicades aquesta setmana pel Ministeri d’Interior, el nombre d’infraccions penals a Badalona durant el primer trimestre de 2022 se situa per sota de la mitjana de les dades de Catalunya i de les principals ciutats de la província de Barcelona en aquest mateix període. Tot i que en comparació amb el primer trimestre de 2021, en el qual hi havia restriccions sanitàries per la pandèmia, les xifres indiquen que els delictes han augmentat globalment a tot el territori, a Badalona ho ha fet només un 20%, mentre que a Catalunya ho ha fet un 29% i a tota la província de Barcelona un 31,2%.  

Aquesta mateixa dada ha augmentat més a la majoria de ciutats de la província. A Barcelona els delictes han pujat un 43,7%; a l’Hospitalet, un 22,9%; a Mataró, un 42,2%; i a Sabadell, un 21,1%. Entre els municipis de la mateixa grandària que Badalona, l’augment d’infraccions penals només és inferior a Terrassa, on els delictes han pujat un 13,9%.  

Les dades del Ministeri de l’Interior destaquen que el principal augment d’infraccions penals a Badalona en el període estudiat correspon als robatoris en domicilis. Aquest fet s’explica per l’existència d’una banda organitzada especialitzada en aquesta mena de delictes que actuava a la ciutat i que va ser desarticulada recentment pels Mossos d’Esquadra.  

D’altra banda, les dades oficials de la Guàrdia Urbana de Badalona assenyalen que la crema de vehicles i contenidors a la ciutat durant el primer trimestre de 2022 respecte al mateix període de l’any passat s’ha reduït un 47% i un 30% respectivament.  

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat que “les dades oficials del Ministeri demostren que Badalona és una ciutat segura i que la xifra de delictives al municipi està molt per sota de la mitjana de Catalunya i de la província de Barcelona”. Guijarro ha recordat que “aquestes dades provisionals del Ministeri estan comparades amb el primer trimestre de 2021, uns mesos on encara estaven vigent les restriccions per la pandèmia”. “Encara que les xifres comparades són positives, el compromís del Govern municipal és continuar augmentant els recursos de la Guàrdia Urbana i millorar la coordinació amb altres cossos policials per aconseguir que les dades delictives continuïn millorant”, ha assegurat l’alcalde.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles