18.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

El Museu de Badalona celebra el Dia Internacional dels Museus presentant una nova instal·lació per mostrar alguns dels mosaics més destacats 

Per commemorar el Dia Internacional dels Museus, avui 18 de maig, a les 19 hores, les arqueòlogues del Museu de Badalona Clara Forn i Esther Gurri presentaran en conferència l’estudi que ha analitzat més de 30 paviments decorats i el context arqueològic en què es van localitzar. Tres dels mosaics descoberts més representatius s’exposaran al Museu. 

El passat desembre van finalitzar els treballs de restauració del mosaic decorat amb la flor de la vida, l’últim gran mosaic que el Museu de Badalona ha incorporat als seus fons. Abans havien arribat el paviment amb motius bàquics i el d’opus scutulatum. Totes tres peces, que ara es podran veure al subsol del Museu, són resultat de les excavacions preventives portades a terme a la zona catalogada com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) de la Baetulo romana o bé al seu entorn i, a partir de demà, queden incorporades a l’exposició Baetulo ciutat romana. 

L’anàlisi dels motius decoratius, la qualitat del treball i la procedència dels marbres (Itàlia, Grècia, Turquia i Espanya) permeten confirmar que els edificis de Baetulo lluïen uns paviments d’excepcional singularitat, equiparable als mosaics pompeians, als de la capital de l’Imperi o als d’Empúries. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles