18.7 C
Badalona
martes, mayo 24, 2022
spot_img

Presentat el Pla de Govern municipal 2021-2023 per reconstruir i impulsar la ciutat en l’àmbit econòmic i social

L’alcalde Rubén Guijarro, juntament amb tots els regidors i regidores del Govern de Badalona, han fet aquest dijous una audiència pública telemàtica oberta a tota la ciutadania per donar a conèixer Pla de Govern municipal 2021-2023. El Pla està centrat en la reconstrucció i l’impuls de la ciutat en l’àmbit econòmic i social. Aquest full de ruta està basat en una sèrie de compromisos i estableix els eixos, les línies de treball, els objectius i les accions que el Govern municipal executarà per recuperar l’orgull de ciutat, l’exemplaritat institucional i la dignitat de Badalona. 

Els 10 compromisos 

  • Recuperar la dignitat de Badalona, l’exemplaritat de les institucions públiques i l’orgull de ciutat 
  • Govern exemple d’entesa, pluralitat i projecte compartit centrat únicament en Badalona. Mantenint la neutralitat institucional en qüestions supramunicipals 
  • Acció política en consonància amb els objectius de l’Agenda 2030 
  • Fer de Badalona una ciutat feminista 
  • Fer de Badalona una ciutat ambientalment sostenible 
  • Fer de Badalona una ciutat neta 
  • Fer de Badalona una ciutat segura 
  • Fer de Badalona una ciutat on l’educació sigui motor de generacions d’oportunitats 
  • Fer de Badalona una ciutat que defensi el seu patrimoni cultural 
  • Sortir tots junts i totes juntes de la greu crisi econòmica, social i sanitària generada per la pandèmia de la COVID 19 

Eix 1 Bona Governança 

Té 14 objectius i 40 accions com l’impuls dels fons europeus, la modernització de l’administració municipal i la creació d’una Oficina Pressupostària. 

Eix 2 Drets Socials i Feminismes 

Les línies de treball són les següents: Ciutat Saludable, Benestar Animal, Feminismes i LGTBIQ+, Acció Social i Atenció a les Persones, Gent Gran i Joventut. Té 31 objectius i 86 accions com el desplegament del model de salut mental comunitari, la posada en marxa del CAP del Gorg, l’elaboració de l’Ordenança municipal de tinença d’animals i l’actualització del Protocol municipal d’actuació contra la violència masclista. 

Eix 3 Territori 

Les línies de treball són les següents: Territori i Emergència Climàtica i Mobilitat Sostenible. Té 15 objectius i 37 accions com la realització de millores infraestructurals vitals en parcs, places i carrers, la creació d’un parc públic d’habitatges, el desenvolupament del Pla d’Infraestructures (2010-2030) i l’actualització del Pla de Mobilitat. 

Eix 4 Educació, Cultura i Esports 

Les línies de treball són: Cultura, Esports i Educació. Té 22 objectius i 50 accions com l’impuls de les xarxes i els espais de creació, l’elaboració d’un Pla de Xoc de Biblioteques, l’actualització de les contractacions per al manteniment de les instal·lacions esportives, la revisió del Pla de promoció de l’escolaritat i prevenció de l’absentisme escolar i la creació de noves escoles. 

Eix 5 Ciutat Neta i Segura 

Les línies de treball són les següents: Seguretat i Neteja. Té 14 objectius i 31 accions com l’ampliació de la plantilla de la Guardia Urbana, l’aprovació d’un nou contracte de neteja, l’adquisició de nou mobiliari urbà i la creació d’una brigada d’acció ràpida de manteniment de la via pública. 

Eix 6 Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID 

Té 9 objectius i 68 accions com l’impuls de l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies, l’aprovació d’un Pla de xoc per als Polígons Nord i Sud per finalitzar el cablejat de fibra òptica i la millora de la via pública, la implementació d’un projecte d’un ens públic a la CACI vinculat al Districte d’Innovació, la reforma dels mercats municipals de Llefià i Torner, l’elaboració d’un Pla de xoc per reforçar el comerç local, l’impuls de polítiques d’ocupació i la priorització de l’entorn de Can Ruti com un centre Biomèdic referent a Catalunya i Espanya 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha afirmat en la seva intervenció durant l’audiència pública que “aquest Govern municipal segueix un rumb molt clar per tal d’aconseguir allò que més necessita Badalona, que és recuperar l’orgull de ciutat, l’exemplaritat de les nostres institucions i la dignitat”. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “el Pla de Govern que presentem avui està basat en compromisos assolibles en el temps que resta de legislatura que ens permetran retornar la confiança dels ciutadans i ciutadanes de Badalona en les institucions públiques”. “Aquest és el pla de Govern que Badalona mereix, un pla que juntament amb el Pla de Reconstrucció Econòmica i Social que vam presentar a finals de novembre i el Pressupost Municipal que ben segur aprovarem aviat ens permetran recuperar, reconstruir i reactivar la nostra ciutat per començar a dibuixar la Badalona del futur”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,613SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles