15.6 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

La Generalitat demana entrar al Consorci del Besòs per impulsar el projecte de les Tres Xemeneies

Acord institucional per donar un impuls definitiu a l’àrea del Besòs. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, han mantingut, aquest matí, una reunió i han acordat impulsar entre totes dues institucions la transformació de l’entorn del riu Besòs i molt especialment l’àrea de les Tres Xemeneies. Es tracta d’un entorn estratègic ple d’oportunitats digitals, econòmiques i culturals, i una de les àrees més denses de tot el país i amb més necessitats socials.

La reunió ha servit per establir la necessitat d’un gran acord de país, amb el concurs de totes les administracions afectades (els ajuntaments, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya), per tal de portar a terme una transformació integral que generi un pol digital i audiovisual, un parc d’habitatge públic potent, un gran parc urbà, i totes les actuacions que facilitin la transformació del riu en un dels eixos estratègics de la regió metropolitana de Barcelona.

Per tal d’avançar en aquesta línia s’ha acordat el següent:
•Proposar a tots els ajuntaments de l’àrea del Besòs (Montcada, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià) l’entrada de la Generalitat de Catalunya al Consorci del Besòs, per tal de convertir-lo en l’instrument per a la transformació de l’àrea del Besòs, i especialment l’àrea de les Tres Xemeneies afectada pel Pla director urbanístic (PDU). També s’acorda convidar l’Àrea Metropolitana de Barcelona a incorporar-se al Consorci del Besòs, així com a la Diputació de Barcelona.
•El Consorci del Besòs serà l’administració actuant per al desenvolupament del Pla de desenvolupament urbà de les Tres Xemeneies. En una primera fase serà el responsable de negociar i acabar de tancar el PDU amb els propietaris del sòl.
•Totes dues administracions es comprometen a treballar per obtenir el finançament necessari, a través dels fons europeus Next Generation o d’aportacions específiques, per tal de portar a terme les iniciatives més urgents de l’Agenda Besòs, per exemple:
1.Trasllat del col·lector del litoral, reconstrucció litoral i descontaminació.
2.Actuacions en el Besòs central: polígons del marge dret i ajudes a la rehabilitació de barris del marge esquerre.
3.Ampliació del parc fluvial a la zona Montcada, i resolució d’ocupacions irregulars.

•Finalment, totes dues administracions reafirmen el seu compromís de desenvolupar un pol digital i audiovisual situat a les Tres Xemeneies, amb la finalitat de donar un impuls estratègic a la indústria audiovisual catalana i a l’ecosistema digital i d’innovació de Barcelona.

A la reunió també s’ha tractat el tema de la mobilitat de la regió metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, l’alcaldessa i presidenta de l’AMB ha donat el seu suport a la demanda catalana del traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya, i el vicepresident del Govern s’ha compromès a agilitzar la finalització de la línia 9 del metro de Barcelona.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles