17.1 C
Badalona
martes, abril 16, 2024
spot_img

Condemnat a cinc anys i nou mesos de presó el conductor que va provocar un accident amb dues víctimes mortals a Badalona i va fugir de la policia

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys i nou mesos de presó el conductor que va provocar un accident amb dues víctimes mortals a Badalona i va fugir de la policia el mes de març de 2020. La investigació d’aquest cas va ser assumida plenament pel cos de la Guàrdia Urbana de Badalona, qui va aplicar en la instrucció de l’atestat policial una innovadora tècnica de reconstrucció i esclariments de sinistres viaris: l’estudi del EDR (Event Data Recorder). 

L’EDR (Event Data Recorder), conegut com la “caixa negra” dels automòbils, és un element del qual actualment disposen tots els vehicles incorporat al sistema “Airbag” i que registra de forma constant la velocitat, acceleració, accionament del pedal del fre, moviments del volant i altres paràmetres de seguretat. En cas de col·lisió, aquestes dades queden registrades.  

En el sinistre ocorregut a Badalona que acaba de ser jutjat, les dades emmagatzemades van ser de vital importància per poder efectuar la reconstrucció de l’accident a la instrucció de l’atestat policial i poder aportar-les posteriorment com a elements probatoris per al judici. Per efectuar l’extracció de les dades es va utilitzar una eina electrònica que van permetre imputar al condemnat els delictes d’homicidi per imprudència greu, conducció temerària i conducció a una velocitat punible. També va ser acusat i posteriorment condemnat per conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i  abandonament del lloc de l’accident. 

La caixa negra dels automòbils és un element molt important i eficient per determinar la naturalesa dels sinistres viaris. Tant és així que a partir d’aquest any 2022 a la Unió Europea serà obligatòria la implantació per a tots els nous models de vehicles. 

Aquest és el tercer judici en què s’admet a tràmit aquest sistema probatori a l’estat espanyol en aplicació de la darrera reforma del Codi Penal aplicable als homicidis imprudents i el primer cas registrat a Catalunya. La sentencia dictada en aquest judici, doncs, és la primera en la qual el jutge ha pogut disposar d’un element probatori basat en aquesta nova eina tecnològica, que li ha permès analitzar les dades tècniques i valorar l’actuació del conductor i el comportament del vehicle en els 30 segons previs i els 5 segons posteriors a l’impacte que va generar les dues víctimes mortals. 

La Guàrdia Urbana de Badalona vol expressar el seu respecte i la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes d’aquest tràgic succés. El cos policial badaloní seguirà apostant decididament per la utilització de les noves tecnologies en l’àmbit de la seguretat per oferir a la ciutadania la màxima eficiència en el servei policial.  

Els fets 

El dia  de març de 2020 dues persones que circulaven en motocicleta van perdre la vida després de ser envestits per un vehicle que fugia d’un control del cos de Mossos d’Esquadra per un carrer principal de Badalona a una velocitat superior als 130 kilòmetres per hora. El responsable de l’accident, que acumulava múltiples antecedents i conduïa sense disposar de punts, va continuar la fugida a peu i posteriorment va poder ser detingut a l’interior d’un bar de la zona. Posteriorment es va comprovar que conduïa sota els efectes tant de l’alcohol com substàncies estupefaents. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles